Štvrtok24. október 2024, meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel

Absolútna drzosť: Tak drahé je pivo na štadiónoch ME vo futbale! Škóti však už stihli v Mníchove vypiť celý bar

Škótski fanúšikovia pijú pivo v Mníchove. Zobraziť galériu (2)
Škótski fanúšikovia pijú pivo v Mníchove. (Zdroj: SITA/AP Photo/Antonio Calanni)

BERLÍN - Futbaloví fanúšikovia, ktorí chcú naživo zažiť ME na štadiónoch a majú chuť na pivo, musia siahnuť do vrecka výrazne hlbšie ako na bežných zápasoch. Nealkoholické nápoje tiež nie sú zrovna lacné.

Ceny nápojov na majstrovstvách Európy vo futbale v Nemecku, ktoré sa začínajú dnes, v piatok, vyvolávajú kritiku na sociálnych sieťach. Na desiatich štadiónoch majstrovstiev Európy musia fanúšikovia zaplatiť výrazne viac ako zvyčajne. Ceny už boli začiatkom týždňa vidieť na ceduľke na štadióne v Gelsenkirchene. Napríklad pol litra piva od sponzora Bitburger stojí sedem eur – v alko, nealko aj fľaškovej verzii. Je tam aj trojeurová záloha.

archívne video

Tréner Slovenska Francesco Calzona po generálke na EURO 2024: Musíme sa zlepšiť (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

V Bundeslige stojí pol litra piva o niečo menej, mnohé kluby si účtujú okolo päť eur. Najdrahší polliter piva v FC Bayern Mníchov a Werder Brémy je 5,50 eura. Pivo je najlacnejšie na domácich zápasoch FC Augsburg a Union Berlín. Tam stojí pol litra 4,50 eura, ako uvádza online portál Sportbuzzer.

Nealko nápoje sú počas ME len o niečo lacnejšie ako pivo. Pol litra Coca-Coly alebo Sprite stojí šesť eur. Minerálna voda je k dispozícii za päť eur. Športový novinár Dirk Adam opísal ceny na X ako „absolútne poburujúce“. Ceny by mali byť rovnaké na všetkých štadiónoch ME vo fanúšikovských zónach, za cenovú politiku zodpovedajú príslušní organizátori.

Mimochodom, pivo so zníženým obsahom alkoholu sa bude v nedeľu v Gelsenkirchene podávať na bezpečnostne kritickom zápase majstrovstiev Európy medzi Anglickom a Srbskom. Informovali o tom anglické noviny The Sun s odvolaním sa na policajného hovorcu. Podľa organizátorov ME nie sú podobné plány na žiadne ďalšie predkolo. Očakávajú sa tisíce fanúšikov z oboch krajín.

Śkóti vypili celý bar v Mníchove

Kohútiky vo štvrtok vyschli v mníchovskom bare Woerners na mestskom námestí Marienplatz, len niekoľko hodín po príchode fanúšikov Škótov na piatkový zápas, píše The Sun.

Jedna čašníčka povedala: "Nie je to naša chyba, vaši fanúšikovia majú tak radi pivo." Jeden zo škótskych fanúšikov futbalu Brian Robertson (56) z Oxfordshire si posťažoval: „Ako im môže dôjsť pivo? Prišli sme o 12:00 a miesto ´bolo suché´ o 16:00." Ďalší návštevník Mate Wayne Lynch (43) začal kričať zo svojho miesta: "Už žiadne pivo... ale stále sme tu." Mark Armour (40) skonštatoval: „Nič iné na tu nie je – teraz som na vodke.“

A teraz mníchovské bary uviedli pivovary do pohotovosti na „Scot-oberfest“ a objednali viac piva. Šéfovia barov a pivníc oznámili svojim dodávateľom, že pred zajtrajším súbojom v Nemecku potrebujú státisíce litrov piva pre smädných Britov.

Valetina Shaapová, manažérka rezervácií v najslávnejšom mníchovskom bare Hofbrauhaus, povedala: „Museli sme si objednať extra pivo, pretože nechceme, aby nám chýbalo.

Viac o téme: PivoME vo futbale
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu