Sobota27. júl 2024, meniny má Božena, zajtra Krištof

Šokujúci nález v českej rieke má rozuzlenie: Polícia odhalila identitu, ľudské pozostatky patrili Slovákovi Ladislavovi!

Telo zavraždeného muža ležalo v rieke Berounka asi mesiac
Telo zavraždeného muža ležalo v rieke Berounka asi mesiac (Zdroj: Policie ČR)

PLZEŇ – Polícii sa podarilo zistiť identitu tela, ktorému patrila odrezaná hlava nájdená v rieke Radbuza v centre Plzne. Lebku našla okoloidúca pani, ktorá nález nahlásila na polícii začiatkom mája.

Podľa serveru Krimi-Plzeň bola hlava už v značnom štádiu rozkladu a vo vode bola už dlhší čas. Na základe porovnania vzorky DNA a ďalších policajných expertíz polícia zistila, že hlava patrila zohavenému telu bezdomovca Ladislava Lechnera, ktorého telo našli v januári 2023 v rieke Berounka.

archívne video

Minúty hrôzy: Zrazený cyklista na priechode pre chodcov v Plzni (Zdroj: Facebook/ Městská policie Plzeň)

Podozrivým je muž, ktorý je už niekoľko mesiacov vo väzbe a v prípade preukázania viny mu hrozí výnimočný trest. „S istotou môžeme povedať, že lebka patrí telu, ktoré bolo nájdené v januári minulého roku v rieke Berounka, a že sa nejedná o ľudské pozostatky ďalšej osoby,“ uviedla policajná hovorkyňa Dagmar Brožová.

Hlavu v rieke Radbuza našla náhodná okolidúca. Polícia mala podozrenie, že by prípad mohol súvisieť s tým z minulého roku, ale definitívnu bodku za prípadom poskytli až ďalšie analýzy. Zohavené ľudské telo v rieke Berounka malo odrezané genitálie a páchateľ obeti rozrezal aj hrudník. Podľa odborníka Miroslava Jirmana mal zrejme páchateľ silné sadistické sklony, uviedol pre CNN Prima News. Z mimoriadne ohavného činu sú zdesení aj obyvatelia Plzne a necítia sa už v bezpečí ani za bieleho dňa. Podozrivý z činu je štyridsaťročný recidivista, ktorý mal bezdomovca zavraždiť kvôli vzájomným nezhodám.

Viac o téme: VraždaČeská republikaBerounka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu