Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Taliansky učiteľ oslobodil moslimských žiakov zo študovania Božskej komédie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Talianske ministerstvo školstva v piatok oznámilo, že prešetruje školu na severe Talianska. Dôvodom je oslobodenie dvoch žiakov zo študovania Božskej komédie Danteho Alighieriho, pretože to bolo v rozpore s ich moslimskou vierou. Informuje o tom agentúra Reuters.

Učiteľ strednej školy v Trevise sa poradil s rodinami študentov a vzhľadom na náboženské pozadie Alighieriho básne súhlasil, že ju nahradí knihou iného stredovekého talianskeho autora, informovali tamojšie médiá. Dante, považovaný za najväčšieho talianskeho básnika, opisuje cestu svojej duše k Bohu cez peklo, očistec a raj. Autor zaradil proroka Mohameda medzi pekelné duše a považuje ho za rozsievača sporov.

archívne video

Izraelská armáda likviduje podzemné tunely v školách a škôlkach (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

"Nariadili sme kontrolu, aby sme overili, ako sa veci majú," povedal minister školstva Giuseppe Valditara a dodal, že "vylúčenie jedného z pilierov našej literatúry zo školských osnov je úplne neprípustné". Minulý mesiac Valditara kritizoval školu na predmestí Milána za to, že v posledný deň ramadánu dala žiakom deň voľna, aby vyhovela potrebám mnohých moslimských študentov a ich rodín. Pri tejto príležitosti vyjadril prezident republiky Sergio Mattarella škole podporu.

Viac o téme: OslobodenieMoslimoviaTalianskoŠkolaBožská komédia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu