Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Česká polícia rieši podvody so vstupenkami na Majstrovstvách sveta v hokeji za dva milióny korún

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Petr David Josek)

PRAHA - Česká polícia rieši prípady podvedených hokejových fanúšikov, ktorí si kúpili falošné vstupenky na zápasy prebiehajúceho šampionátu. V Prahe doteraz odhalili približne 600 falošných vstupeniek, v Ostrave 63. Škoda podľa polície prevyšuje dva milióny korún (viac ako 80.000 eur). Uviedla to vo štvrtok v tlačových správach.

Pražským kriminalistom sa podarilo počas niekoľkých dní objasniť viaceré prípady sériového predaja týchto lístkov. Najskôr odhalili dvoch mužov z Prahy, ktorí sa "špecializovali" na predaj vstupeniek na aktuálne hokejové majstrovstvá. Muži vstupenky predávali za 3000 až 4000 korún a celkovo si tak podľa polície zarobili asi 300.000 až 400.000 korún. Obaja sa k činu priznali.

Ostravar Aréna pripravená na zápas USA - Slovensko
Zobraziť galériu (2)
Ostravar Aréna pripravená na zápas USA - Slovensko  (Zdroj: SITA/Martin Medňanský)

Odlišný prípad odhalili v Juhočeskom kraji. Zadržaný muž tam podľa zistení polície na podvodoch so vstupenkami zarábal niekoľko rokov. Predával falošné lístky nielen na hokejové zápasy, ale aj na ďalšie veľké športové a kultúrne podujatia. Všetkých troch polícia obvinila z trestného činu podvodu.

Kriminalisti v Moravskosliezskom kraji zatiaľ zaznamenali 63 prípadov predaja falošných vstupeniek s úhrnnou škodou 160.000 korún. "Poškodení nenakupovali na oficiálnych stránkach predajcu, ale najmä na internetových inzertných portáloch, ale tiež cez sociálne siete. V niektorých prípadoch im lístky po zaplatení neboli ani dodané," uviedla krajská polícia.Podarilo sa jej vypátrať jedného predajcu, 24-ročného muža z Ostravy, ktorý si na sociálnych sieťach vytvoril účty, kde vstupenky ponúkal. Poškodeným ich však po zaplatení nedodal. Podľa kriminalistov ponúkal lístky aj na ďalšie športové a kultúrne akcie.Českí policajti upozornili fanúšikov, aby si vstupenky kupovali len u oficiálnych predajcov a neriskovali, že prídu o peniaze.

Viac o téme: ČeskoVstupenkyPodvodyMajstrovstvá sveta v hokeji 2024
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu