Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Šok vo Francúzsku! Ušiel špeciálne sledovaný väzeň: Jeho komplici zabili dvoch dozorcov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Pri útoku na konvoj dodávok väzenskej služby prišli v utorok vo Francúzsku o život najmenej dvaja väzenskí dozorcovia. Ďalší traja dozorcovia utrpeli vážne zranenia, pričom dvaja z nich sú v ohrození života.

Ako napísala agentúra Reuters, útok na konvoj počas prevozu väzňa sa odohral v utorok ráno na mýtnici pri meste Incarville v severnom Francúzsku. Cieľom útočníkov bolo oslobodiť prevážaného väzňa. Väzeň a zatiaľ nezistený počet útočníkov z miesta činu utiekli dvomi autami, uviedla polícia, ktorá tieto vozidlá neskôr našla zhorené.

archívne video

Obžalovaný Marián Magát dostal za extrémizmus šesť rokov väzenia (Zdroj: TASR/J. Novák/O. Hercegh)

Francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin informoval, že príslušné zložky spustili veľkú pátraciu akciu. Na sieti X napísal, že do pátrania bolo nasadených niekoľko stoviek policajtov a žandárov. Na sociálnych sieťach medzičasom kolujú zábery z akcie útočníkov: vidno na nich najmenej dvoch mužov v kuklách vyzbrojených puškami a obchádzajúcich horiace auto typu SUV, ktoré zrejme vrazilo do prednej časti väzenskej dodávky.

30-ročný Mohamed A.

Podľa francúzskych médií je väzňom na úteku 30-ročný Mohamed A., známy aj pod prezývkou La Muche (Mucha), ktorý patrí do kategórie obzvlášť sledovaných väzňov. V minulosti bol Mohamed A. obvinený z únosu a obmedzovania slobody s následkom smrti. Podľa zdrojov denníka Le Figaro bol odsúdený aj za ďalšie trestné činy - najmä v súvislosti s obchodovaním s drogami.

Nebol síce monitorovaný pre podozrenie z islamistickej radikalizácie, ale mal prepojenie na zločinecké gangy v Marseille. Juhofrancúzske prístavné mesto Marseille je považované za epicentrum vojny zločineckých gangov, pričom obzvlášť násilné sú konflikty medzi klanmi obchodujúcimi s ľuďmi.

Viac o téme: SmrťVäzeňDozorcaKonvojútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu