Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Sestra kandidáta na prezidenta Roberta F. Kennedyho Jr. podporila Bidena

Robert F. Kennedy Jr.
Robert F. Kennedy Jr. (Zdroj: SITA/AP Photo/Jose Juarez)

DETROIT - Nezávislý kandidát na amerického prezidenta Robert F. Kennedy Jr. sa v nedeľu vyjadril k tomu, že viac než desať jeho príbuzných verejne podporilo demokratického kandidáta na prezidenta Joea Bidena a skonštatoval, že na rodinu pre politický rozkol nemá ťažké srdce. Informuje o tom správa z agentúry AP.

"Niektorým z nich sa nepáči, že kandidujem," uviedol Kennedy o svojich príbuzných počas zbierky na svoju kampaň. Kennedy ohlásil svoju nezávislú kandidatúru na prezidenta minulý rok. Ešte predtým však chcel úradujúceho prezidenta Joea Bidena vyzvať v súboji o nomináciu Demokratickej strany.

archívne video

Voľby do Európskeho parlamentu: Vráťme Európu občanom, hovorí Lexmann (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Viacero členov Kennedyho rodiny vrátane jeho sestry minulý týždeň verejne podporilo Bidenovu kandidatúru, pripomína AP. Robertova sestra Kerry Kennedyová označila Bidena za "svojho hrdinu," čím jednoznačne podporila jeho kandidatúru. Uviedla, že celá rodina chce, aby bolo "nad slnko jasnejšie", že podporujú Bidena. Robertov a Kerryn strýko bol bývalý prezident USA John F. Kennedy, pripomína AP.

Kennedy Jr. uviedol, že vyrástol v rodine, kde sa rozdielne politické názory akceptovali a vyjadrovali s úctou. Niektorí členovia jeho rodiny v súčasnosti pracujú pre Bidenovu administratívu či prezidentskú kampaň. O svojej rodine sa už viackrát verejne vyjadril, že sa ohľadom niektorých politických názorov nezhodnú. Vždy však vyzdvihol, že debatovať sa dá "priateľsky".

Viac o téme: VoľbyUSAJoe BidenSestraRobert F. Kennedy Jr.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu