Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Holandské gangy útočiace výbušninami na bankomaty sa zameriavajú na Nemecko

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

AMSTERDAM - Holandské gangy útočiace na bankomaty výbušninami presunuli pozornosť na Nemecko, uviedla v sobotu polícia v Haagu.

Vlani gangy zasiahli osem bankomatov v Holandsku, ale za hranicami v Nemecku ich bolo 367. Polícia dodala, že v priebehu roka zatkla 137 holandských občanov za to, že v Nemecku odpálili výbušninami bankomaty."Stal sa z toho už exportný produkt," uviedol policajný hovorca v Haagu. Podľa neho sa gangy zamerali aj na bankomaty vo Švajčiarsku, v Rakúsku a Belgicku.

Opatrenia zamerané v Holandsku na zabránenie týchto útokov sú pomerne úspešné. Bankovky ukradnuté týmto spôsobom sú nepoužiteľné, pretože sa po explózii automaticky spolu zlepia. Počet bankomatov v Holandsku je zároveň oveľa menší, keďže sú oveľa bežnejšie bezhotovostné platby.

Polícia v oboch krajinách spolupracuje stále tesnejšie a útoky holandských gangov na nemecké bankomaty klesli oproti vrcholu 442 prípadov v roku 2022. Za prvý štvrťrok tohto roka gangy zasiahli v Nemecku 56 bankomatov, čo je slušný pokles oproti vlaňajšiemu číslu.V meste Bamberg v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko sa postaví na budúci týždeň pred súd 16 holandských občanov pre obvinenia z odpálenia približne 90 nemeckých bankomatov a z krádeže okolo sedem miliónov eur.

 

 

Viac o téme: VýbušninyGangyNemeckoHolandskoBankomat
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu