Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dráma na bohoslužbe: Biskupa napadli a pobodali priamo v kostole! Zranení boli aj ďalší ľudia

V Sydney pobodali biskupa nožom.
V Sydney pobodali biskupa nožom. (Zdroj: X)

SYDNEY - Video zverejnené na sociálnych sieťach ukazuje, ako bol biskup Mar Mari Emmanuel napadnutý v Sydney a zranení boli aj ďalší traja ľudia.

Ako píšu austrálske médiá, záchranári boli na miesto privolaní v pondelok okolo 19:15 miestneho času. Hovorca uviedol, že muža vo veku okolo 50 rokov previezli do  Liverpool Hospital s viacerými bodnými ranami.

archívne video

Muž chcel vyskočiť z balkóna, polícia zakročila (Zdroj: Policie České republiky)

Zranenia utrpeli aj ďalší traja ľudia, ktorých ošetrovali na mieste ošetrení. Muž vo veku 30 rokov utrpel viaceré tržné rany, muž vo veku 20 rokov utrpel reznú ranu na ruke a muž vo veku 60 rokov bol tiež zranený na ruke.

Desiatky policajtov vyrazili na miesto, kde sa zrejme zhromaždil nahnevaný dav. Polícia NSW vo vyhlásení uviedla, že po správach o bodnutí nožom prebieha vo Wakeley operácia.

Policajti zatkli muža, ktorý pomáha polícii pri vyšetrovaní.

"Ďalšie informácie budú poskytnuté, keď budú k dispozícii," uviedla polícia. K útoku došlo len tri dni po tom, čo počas masakry nožom v nákupnom centre Bondi Westfield v Sydney zahynulo šesť ľudí.

Upozorňujeme, že video nie je vhodné pre deti a citlivé povahy.

Biskup získal sa stal známym počas pandémie Covid-19 po tom, čo opísal lockdown Sydney ako „masové otroctvo“. Tvrdil tiež, že vakcíny sú zbytočné, pretože „normálny“ život posilní imunitu. „Sme ľudia? Pretože sa s nami zaobchádza ako so zvieratami,“ povedal biskup Emmanuel v kázni v roku 2021. „Nabádajú ľudí, aby sa išli zaočkovať a zostali doma. Majú toho dosť."

Má veľkú sledovanosť na sociálnych médiách vrátane TikTok a Facebooku.

Viac o téme: BiskupSydneyútok nožom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu