Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Príbeh ako z nočnej mory: Študentka v núdzi hľadala pomoc u policajta, ten ju mal znásilniť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LIVERPOOL - Keď sa jej bývalý priateľ vyhrážal, že jej nahé fotografie zverejní na internete, mladá študentka sa obrátila na políciu. Ale namiesto toho, aby tam dostala pomoc a ochranu, vtedy 20-ročná žena zažila nočnú moru: Jeden z policajtov je teraz súdený v Anglicku – vraj ženu znásilnil. Prípad siaha takmer 15 rokov dozadu.

Obžalovaný bezohľadne využíval bezmocnosť a dôveru ženy. Ako uvádza Daily Mail, Andy Darnton (teraz 53-ročný) k žene najprv prišiel s kolegom po tom, čo požiadala o pomoc.

archívne video

Agresor ráta s tým, že sa nebudete brániť - Bianka Urbanovská, lektorka sebaobrany

Na mieste, ako to mladá žena opísala na súde, jej policajti najskôr ukázali fotografie, ktorými ju vydieral jej bývalý priateľ. Už v tej chvíli si žena niečo všimla: Darnton sa uškrnul, keď videl fotky. Po prebratí prípadu polícajti najprv zmizli, Darnton však nechal študentke svoju vizitku a svoje súkromné ​​​​číslo mobilného telefónu.

A zúfalá žena to v ten istý deň osudovo využila: Zavolala Darntonovi, aby sa s ním znovu porozprávala o vyhrážkach svojho bývalého. A objavil sa, ale tentoraz sám.

"Nikto ťa nebude počúvať"

Policajt na súde rázne poprel, čo sa malo stať potom: Počas rozhovoru, ktorý nasledoval, Darnton žene navrhol, aby vypila pohár vody, povedala. Keď potom vošla do kuchyne, nasledoval ju a potom ju znásilnil.

Žena vo svojej výpovedi uviedla: „Otočila som sa a on stál hneď za mnou a začal ma bozkávať. Potom ma chytil za prsia a stlačil ich.“ Potom ju znásilnil na pracovnej ploche v jej miestnosti s domácimi úlohami a potom sa vrátil k výsluchu, akoby sa nič nestalo.

Počas druhej Darntonovej návštevy bežalo nahrávacie zariadenie. Ale všetko, čo môžete počuť, je, ako policajt hovorí svojej obeti (teraz 35): „Je to tvoje slovo proti môjmu. Pochádzaš z rozbitej rodiny a máte tmavú pleť. Nikto ťa nebude počúvať."

Andy Darnton na súde všetky obvinenia poprel a tvrdil, že ide o výmysel. Svedok je nedôveryhodný a protirečivý. Proces prebieha. Porota na Korunnom súde v Liverpoole (pozostávajúca zo šiestich žien a šiestich mužov) musí teraz rozhodnúť, či výpovediam ženy bez akýchkoľvek pochybností verí.

Súd sa začal až 15 rokov po zločine

Dôvod veľmi neskorého pojednávania: žalobca prípad nenahlásil z čírej hanby. Údajný zločin vyšiel najavo, pretože polícia navštívila ženu v októbri 2021 v jej dome vo West Yorkshire.

Stalo sa tak v rámci vyšetrovania obvinení zo znásilnenia mužom, s ktorým sa zoznámila na internetovej zoznamke. K trestnému stíhaniu však nedošlo, pretože údajná obeť nechcela pokračovať.

Žena povedala, že nechce mať nič spoločné s mužským policajtom, čo viedlo k tomu, že vec začala vyšetrovať policajtka. Obeť potom tvrdila, že ju Darnton pred 15 rokmi znásilnil.

Viac o téme: ZnásilneniePolicjatŠtudentka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu