Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Obrovský škandál v armáde: Britských vojakov mali nútiť k sexu bez kondómov! Hrozila im nákaza AIDS

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Tieto obvinenia vyvolali obrovský vojenský škandál. Britskí vojaci vraj boli prinútení svojimi nadriadenými k šialeným sexuálnym aktom počas výcvikových misií v Keni.

Informuje o tom Mail on Sunday s odvolaním sa na štúdiu ministerstva obrany o vojakoch, ktorí sa vrátili z Kene. Išlo aj o prostitútky.

archívne video

Príchod vojakov NATO a prejav prezidentky (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Anonymný vojak podľa správy povedal: "Keď bola táto jednotka nasadená na cvičenie, uskutočnilo sa slávnostné uvedenie všetkých nových vojakov, ktorí ešte nikdy neboli v Keni."

Vojaci boli podľa správy nútení mať sex s prostitútkami. Nadriadení mali hodiť mincou. Hlava znamenala, že kondómy sú povolené, znak znamenal, že kondómy sú zakázané. Vojaci mali dokázať, či boli dosť „odvážni“ na to, aby sa vzdali antikoncepcie napriek veľkému rozšíreniu AIDS v Keni.

Podľa Mail on Sunday zo správy ministerstva obrany tiež vyplýva, že počet vojakov so sexuálne prenosnými chorobami je v skutočnosti vyšší medzi tými, ktorí sa vracajú z Kene, ako medzi tými, ktorí vo východoafrickej krajine nikdy neboli.

Jeden dôstojník údajne tiež oznámil, že prostitútky boli tiež vojakom ponúkané násilne. Po ostrihaní vlasov ho kaderník vzal do zadnej miestnosti so ženami a spýtal sa ho, či chce „doplnkové služby“.

Bývalý britský spravodajský dôstojník Philip Ingram kritizoval vojenské vedenie za tieto incidenty: „Počuť, že vojaci sú nútení k nejakému druhu sexuálneho obradu, pri ktorom je výskyt HIV veľmi vysoký, ma hlboko šokuje. To opäť ukazuje, že vedenie zlyhalo."

Britské ministerstvo obrany uviedlo: „Všetky sexuálne aktivity zahŕňajúce zneužívanie moci, vrátane kupovania si sexu, či už v Spojenom kráľovstve alebo v zahraničí, sú zakázané. Zaviazali sme sa predchádzať sexuálnemu vykorisťovaniu vo všetkých formách.“

Viac o téme: SexProstitútkyBritskí vojaciKeňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu