Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dráma v Izraeli: Palestínčan zranil autom štyroch policajtov: Na mieste ho usmrtili

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

JERUZALEM - Štyria izraelskí policajti utrpeli v stredu zranenia, keď do nich pri útoku autom narazil mladý Palestínčan. Útočníka na mieste usmrtili. Oznámila to v stredu izraelská polícia, informuje agentúra AP a AFP.

K útoku prišlo nadránom na kontrolnom stanovišti v meste Kochav Jair severovýchodne od Tel Avivu. Útočník smeroval čase útoku k priechodu Eliyahu medzi Izraelom a Západným brehom Jordánu, keď sa podľa polície pokúsil pobodať príslušníkov bezpečnostných zložiek. Tí ho následne "neutralizovali" a zraneniam na mieste podľahol, uviedla polícia vo vyhlásení. Izraelskí policajti utrpeli menej závažné zranenia a boli prevezení do nemocnice na ošetrenie.

archívne video

Izraelské jednotky vykonávali cielenú operačnú činnosť na jednom z hlavných výcvikových stredísk. (Zdroj: X/IDF)

Útočníkom bol 26-ročný Palestínčan pochádzajúci z prevažne arabského mesta Tira. Palestínčania tvoria približne 20 percent populácie Izraela, pričom majú aj izraelské občianstvo a právo voliť, no čelia veľmi rozšírenej diskriminácii, pripomína AP.

Mnohí majú blízke rodinné väzby s Palestínčanmi žijúcimi na Západnom Brehu alebo v Pásme Gazy a z veľkej časti sú podporovateľmi palestínskej otázky. Izraelčania sú preto voči nim podozrievaví, dodáva AP. Tento útok sa odohral v období vojny medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas v Pásme Gazy, ktorú vyvolal útok militantov z tohto hnutia na Izrael zo 7. októbra.

Viac o téme: SmrťPolícia IzraelPalestína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu