Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Svedkovia Jehovovi v Rakúsku našli vo svojej budove výbušné zariadenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KALSDORF - V budove náboženskej spoločnosti svedkovia Jehovovi v rakúskej obci Kalsdorf pri Štajerskom Hradci bol v piatok večer nájdený podozrivý balík. Polícia následne zistila, že ide o funkčné výbušné zariadenie. Informovala o tom dnes agentúra APA. Podľa policajného hovorcu bolo zariadenie schopné spôsobiť veľké škody.

Balík objavili členovia tejto náboženskej komunity v čase bohoslužby, ktorej sa zúčastnilo zhruba 50 ľudí. Informovali políciu, ktorá následne oblasť uzavrela a povolala pyrotechnikov. Tí balík zaistili a prepravili na iné miesto na preskúmanie.

archíve video

SOŠ hotelovú v Bratislave museli evakuovať (Zdroj: Topky/Maarty)

Policajný hovorca dnes ráno uviedol, že balík niekto do priestorov využívaných svedkami Jehovovými zjavne umiestnil zámerne. "Išlo o nezvyčajné výbušné zariadenie, ktoré bolo podomácky vyrobené, ale v podstate funkčné," uviedol neskôr.

Nemožno podľa neho vylúčiť súvislosť s dvoma výbušnými zariadeniami nájdenými vlani v priestoroch svedkov Jehovových v rakúskom Leibnitze. Polícia prípad ďalej vyšetruje a prijala opatrenia na zabezpečenie ochrany svedkov Jehovových. Vyzvala tiež verejnosť na zvýšenú pozornosť a okamžité hlásenie podozrivých udalostí či predmetov.

Viac o téme: BombaŠkodyBalíkPolíciaSvedkovia Jehovovi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu