Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Po teroristickom útoku v Moskve: Bombový poplach v Benátkach! Zasahovala polícia a hneď dvakrát

Bombový poplach v Benátkach
Bombový poplach v Benátkach (Zdroj: X)

BENÁTKY - Dvaja turisti dvakrát za sebou nechali batožinu ležať bez dozoru a dvakrát spustili bezpečnostný poplach v Benátkach.

Dvaja turisti neúmyselne uviedli do paniky celé Benátky. Ako informovali noviny „Kleine Zeitung“, dve batožiny bez dozoru spustili bombový poplach. Podozrivé predmety boli najskôr spozorované v blízkosti Dóžovho paláca, následne bolo okolie námestia ohradené páskou.

Teroristický útok v Moskve

Turisti nechali batožinu na Námestí svätého Marka a v Benátkach spustili bombový poplach

Incident na svetoznámom Námestí svätého Marka nechal miestnych aj návštevníkov v napätí. Podľa „Kleine Zeitung“ to bola nenápadná taška a vozík, ktoré spustili bombový poplach, pretože boli umiestnené nad záplavovými mostami. Talianske bezpečnostné sily okamžite zareagovali a preventívne ohradili veľkú časť námestia vrátane priestorov okolo zvonice a vchodu do významnej baziliky.

Dvaja cestujúci boli okamžite identifikovaní a benátska polícia ich požiadala, aby nenechávali svoj majetok bez dozoru. Napriek tomuto varovaniu o chvíľu turisti opäť nechali svoje veci pri zvonici San Marco.

Teroristický útok v Moskve si vyžiadal životy viac ako 130 ľudí

Vzhľadom na nedávne udalosti v Moskve a z toho vyplývajúce sprísnenie bezpečnostných opatrení v Taliansku vyvolala opustená batožina značný poplach. Okolie miesta bolo ohraničené, kým záchranné zložky čakali na špecialistov na zneškodňovanie bômb. Turisti sa nakoniec vrátili k batožine a vysvetlili, že ich nechali len na krátky čas, aby mohli miesto bezstarostne preskúmať.

Krvavý útok v Moskve otriasol medzinárodným spoločenstvom. Tragédia zasiahla koncertnú sálu 22. marca, keď si výstrely a požiar vyžiadali životy viac ako 130 ľudí a desiatky ďalších zranili. K zodpovednosti za tento zločin sa prihlásila teroristická milícia Islamský štát.

Viac o téme: BenátkyBombový polach
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu