Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nočné násilie v Bruseli má jednu obeť: Jedna osoba je vážne zranená

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRUSEL – Jednu osobu počas uplynulej noci v Bruseli zastrelili a ďalšia utrpela vážne zranenia, oznámila v nedeľu belgická polícia, ktorá v uplynulom období zápasí s nárastom násilia spojeného s drogovou trestnou činnosťou.

Streľbu bolo počuť vo štvrti Laeken na severe belgickej metropoly. Polícia na mieste našla jednu mŕtvu osobu, uviedol policajný hovorca.Výstrely sa ozvali aj o niekoľko hodín neskôr v centre mesta, z miesta streľby odviezli v kritickom stave do nemocnice jednu osobu, oznámila prokuratúra.Vo februári sa v Bruseli odohralo približne šesť prestreliek, o ktorých sa predpokladá, že sú spojené s drogovou trestnou činnosťou, zahynula pri nich jedna osoba.

archívne video

Autentické zábery zo štvrtkového zásahu polície počas streľby v Prahe (Zdroj: Tip čitateľa)

Belgický prístav Antverpy je hlavnou vstupnou bránou, ktorou sa do Európy dostáva kokaín. V prístave proti sebe pravidelne bojujú gangy pašerákov drog, násilnosti sa však hlavnému mestu zatiaľ vyhýbali aj napriek tomu, že v meste výrazne stúpla spotreba kreku.Belgické úrady pod stúpajúcim tlakom verejnosti 27. februára predstavili stratégiu boja proti násiliu. Sophie Lavauxová, riaditeľka organizácie Safe.brussels na koordináciu preventívnych a bezpečnostných politík, označila násilie zvierajúce mesto za neprijateľné.

Viac o téme: StreľbaObeťPolícia Brusel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu