Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Známy fastfood zaznamenal výpadky systému po celom svete: Porucha trvala dlhé hodiny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

CHICAGO - Spoločnosť McDonald's v piatok zaznamenala výpadky svojho systému po celom svete. Porucha vyradila z prevádzky na dlhé hodiny mnohé reštaurácie a viedla ku sťažnostiam zákazníkov na sociálnych sieťach. Sieť podnikov rýchleho občerstvenia podľa vlastného vyjadrenia pracuje na odstránení tohto "technologického výpadku". Informuje o tom agentúra AP.

Spoločnosť McDonald's Corp. uviedla, že problémy nespôsobil kybernetický útok, neuviedla však ďalšie podrobnosti o ich príčine. Webstránka Downdetector potvrdila v uplynulých hodinách aj výrazný nárast problémov v aplikácii McDonald's. "Všetky reštaurácie McDonald's sú pripojené na globálnu sieť a práve tá má problém," uviedol Patrik Hjetle, majiteľ viacerých prevádzok vo Švédsku.

Reštaurácia v Bangkoku vyvesila na vstup nápis "Technici vykonávajú aktualizáciu systému" a ospravedlnila sa za nepríjemnosti aj napriek tomu, že zákazníci si už mohli objednávky zadať aj zaplatiť digitálne. Nefunkčnosť systému si všimol aj pracovník reštaurácie v Miláne. Po niekoľkých hodinách sa ho podarilo opäť sprevádzkovať podľa inštrukcií technika. Hovorca siete McDonald's v Dánsku poskytol vyhlásenie, že "technologickú poruchu" sa podarilo odstrániť a reštaurácie opäť otvorili.

Viac o téme: FastfoodVýpadokMcDonald
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu