Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Sklad s humanitárnou pomocou v Rafahu v Pásme Gazy bol zasiahnutý

(Zdroj: SITA/AP Photo/Tsafrir Abayov)

GAZA - Agentúra OSN pre palestínskych utečencov (UNRWA) oznámila, že jeden z jej skladov s humanitárnou pomocou v Pásme Gazy bol v stredu "zasiahnutý" a zranenia utrpelo mnoho ľudí. Informácie sme prevzali z tlačovej agentúry AFP.

"Môžeme potvrdiť, že sklad a zároveň centrum distribúcie v Rafahu (meste na juhu Pásma Gazy) bol zasiahnutý," povedala hovorkyňa UNRWA Juliette Toumová pre AFP s tým, že je "mnoho ranených". "Ešte nemáme ďalšie informácie o tom, čo sa presne stalo, ani o počte zasiahnutých pracovníkov UNRWA. Agentúra využíva toto zariadenie na distribúciu tak veľmi potrebných potravín a ďalších život zachraňujúcich vecí pre ľudí vysídlených na juhu Pásma Gazy," vysvetlila.

Ministerstvo zdravotníctva v Pásme Gazy ovládané palestínskym militantným hnutím Hamas uviedlo, že pri "bombardovaní skladu" v Rafahu, meste na hranici s Egyptom, boli zabití štyria ľudia. Fotograf AFP videl privážať obete incidentu do nemocnice Nadždžár v Rafahu a najmenej jednu identifikovali ďalší ľudia v nemocnici ako pracovníka OSN.

Zhoršujúce sa životné podmienky v Pásme Gazy

V palestínskej enkláve, ktorú ovláda islamistický Hamas, vedie Izrael vojnu s cieľom zničiť toto hnutie. Je to odveta za brutálny útok Hamasu a ďalších militantných skupín na Izrael zo 7. októbra, kde zabili takmer 1200 ľudí a ďalších približne 250 uniesli ako rukojemníkov. Stredajší incident sa stal v čase, keď silnejú obavy zo zhoršujúcich sa životných podmienok v Pásme Gazy, kde Izrael podniká vojenské operácie už od októbra.

Viac o téme: Humanitárna pomocPásmo GazyRafah
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu