Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Poľskí poľnohospodári uvoľnia hranicu, aby umožnili návrat kamiónov na Ukrajinu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Miroslava Mlynárová)

VARŠAVA- Poľskí poľnohospodári blokujúci v obci Dorohusk hraničný priechod v stredu ohlásili, že umožnia návrat kamiónov na Ukrajinu, ale naďalej budú brániť v ich vjazde do Poľska. Informujeme na základe správy agentúry AFP.

Poľskí poľnohospodári už viac ako mesiac blokujú hraničné priechody s Ukrajinou na protest proti prílevu ukrajinských tovarov. Podľa nich znižujú trhové ceny a okresávajú im zisky. Blokáda spôsobuje na oboch stranách hranice dopravné zápchy a vodiči tam v kolónach trávia celé dni.

Podľa poľskej daňovej správy kamiónom pri Dorohusku v súčasnosti trvá prejazd asi 120 hodín, začiatkom týždňa to bolo až 400 hodín. Organizátori protestu teraz avizovali, že hraničný priechod uvoľnia a dočasne tak "otvoria hranice". "Je to naše gesto voči ukrajinským vodičom, aby sa mohli vrátiť k svojim rodinám, do svojej krajiny," povedal Wojciech Loš, líder protestu pri Dorohusku. Podľa jeho slov však poľnohospodári protest nekončia, ani neprerušujú a naďalej budú brániť vjazdu kamiónov z Ukrajiny do Poľska.

Viac o téme: KamiónyProtestPoľskoUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu