Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Počet obetí na životoch v Pásme Gazy presiahol 31-tisíc, uvádza ministerstvo

(Zdroj: SITA/AP Photo/Hatem Ali)

GAZA - Počet obetí na životoch v Pásme Gazy od začiatku vojny medzi Izraelom a palestínskym radikálnym hnutím Hamas presiahol 31.000, uviedlo v nedeľu Hamasom riadené palestínske ministerstvo zdravotníctva. Informovala o tom agentúra DPA.

Podľa ministerstva je aktuálny počet obetí v pásme Gazy 31.045, pričom zranenia utrpelo ďalších 72.654 Palestínčanov. Len počas uplynulých 24 hodín prišlo o život 85 osôb, kým ďalších 130 utrpelo zranenia, dodal rezort zdravotníctva v Gaze. V dôsledku katastrofálnej humanitárnej situácie v tejto palestínskej enkláve zomrelo od hladu alebo smädu dovedna 25 ľudí.

Spúšťačom vojny bol najhorší masaker v dejinách Izraela

Agentúra DPA pripomína, že tieto údaje nebolo možné nezávisle overiť. Podľa OSN a ďalších pozorovateľov sa však údaje ministerstva môžu považovať za všeobecne dôveryhodné. Počty však nerozlišujú medzi civilistami a ozbrojenými príslušníkmi teroristických organizácií. Spúšťačom vojny bol najhorší masaker v dejinách Izraela, keď 7. októbra minulého roka napadli palestínski teroristi z Hamasu i ďalších extrémistických skupín izraelské územie pri hraniciach s Gazou, pripomína DPA. Na izraelskej strane vtedy zahynulo približne 1200 ľudí. Ďalších 250 militanti zavliekli do Pásma Gazy.

Viac o téme: ObeteIzraelPásmo Gazy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu