Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dobré ráno, Amerika! Píše Orbán po príchode do USA: Stretnúť sa má aj s Trumpom

Viktor Orbán
Viktor Orbán (Zdroj: TASR/AP Photo/Denes Erdos)

BUDAPEŠŤ - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán pricestoval vo štvrtok do Spojených štátov, kde sa stretne aj s bývalým prezidentom Donaldom Trumpom. Premiér pri tejto príležitosti zverejnil status na Facebooku, v ktorom uviedol "Dobré ráno, Amerika!".

Orbán priletel do Washingtonu, kde bude viesť panelovú diskusiu s Kevinom Robertsom, prezidentom amerického konzervatívneho výskumného inštitútu Heritage Foundation.Témou diskusie nazvanej "Budúcnosť vzťahov medzi Spojenými štátmi a Maďarskom" má byť maďarské strategické myslenie v ére vznikajúcich globálnych bezpečnostných, ekonomických a sociálnych konfliktov.

archívne video

Fico bol na ministerstve vnútra: So Šutajom Eštokom avizujú nasadenie masívnej sily na hranici s Maďarskom (Zdroj: Facebook/Ministerstvo vnútra SR)

Orbána má prijať Trump v piatok vo svojej rezidencii Mar-a-Lago v Palm Beach na Floride. Títo politici sa naposledy stretli v lete 2022 v golfovom klube exprezidenta v New Jersey.

Trump už dávnejšie ocenil Orbána, ktorý je proti migrácii a právam LGBTQ a ktorý o svojom spôsobe vládnutia hovorí ako o "neliberálnej demokracii". Donald Trump ho prijal ešte ako prezident v Bielom dome v roku 2019. Orbán bol zasa prvým európskym lídrom, ktorý podporil Trumpovu prezidentskú kampaň v roku 2016.

Viac o téme: StretnutieUSADonald TrumpMaďarskoViktor Orbán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu