Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Odľahlý tichomorský ostrov postihlo silné zemetrasenie: Vlna cunami nehrozí

(Zdroj: Getty Images)

WELLINGTON - Silné zemetrasenie s magnitúdou 6.7 zasiahlo v pondelok ráno miestneho času odľahlý ostrov Macquarie ležiaci v juhozápadnej časti Tichého oceánu. V nedeľu o tom informovali americkí geológovia, podľa ktorých riziko vlny cunami nehrozí. Informuje agentúra AFP.

Epicentrum zemetrasenia, ktoré nastalo o približne 17.16 h SEČ, sa nachádzalo v hĺbke približne desať kilometrov pri južnom pobreží ostrova Macquarie, uviedol americký geologický inštitút (USGS). Tento tichomorský ostrov patrí Austrálii a nachádza sa približne 1500 kilometrov juhozápadne od Nového Zélandu.

Na ostrove nežijú žiadni stáli obyvatelia, ale pôsobí na ňom stanica Austrálskej antarktickej divízie - vládnej agentúry. Americké Tichomorské centrum pre varovania pred cunami prostredníctvom vyhlásenia uviedlo, že v dôsledku zemetrasenia nehrozí žiadne nebezpečenstvo vlny cunami. Ostrov Macquarie sa nachádza v oblasti s vysokou seizmickou aktivitou, známej aj ako Pacifický ohnivý kruh, kde dochádza často k zemetraseniam aj výbuchom sopiek.

Viac o téme: CunamiZemetrasenie MacquarieTichomorský ostrov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu