Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Hororové scény v lyžiarskom stredisku: Muž bojoval na sedačkovej lanovke o život

Muž sa držal rúk svojho kamaráta.
Muž sa držal rúk svojho kamaráta. (Zdroj: Instagram)

BURSA - Dramatické sekundy v lyžiarskom stredisku: Muž sa na sedačkovej lanovke drží za ruky svojho kamaráta - visí asi desať metrov vysoko.

Turistický sprievodca z Malajzie zachytil tento neuveriteľný moment fotoaparátom svojho mobilného telefónu. Video zverejnil online a zábery vyvolávajú hrôzu.

archívne video

Najdlhšia lanovka na svete spája dva vietnamské ostrovy (Zdroj: CK Kartago tours)

K nehode došlo minulú sobotu na hore Uludağ v regióne Marmara, len 35 kilometrov od mesta Bursa (Turecko).

Na záberoch je vidieť, že lanovka sa už zastavila, keď mužovi hrozil pád. Na hojdajúcej sa sedačke sa drží celou silou, kamarát mu podáva najprv jednu, potom obe ruky.

Potom lanovka pomaly pokračuje. K horskej stanici je to len pár metrov. Mužovi sa napokon podarí uniknúť nohami do ochrannej siete a zamestnanec ho pritiahne k sebe. Nočná mora končí až po minúte.

„Bolo naozaj desivé vidieť pred našimi očami boj o prežitie,“ hovorí Nik Ali Nik Muhamad, ktorý natáčal. "Bol som hlavným svedkom od začiatku incidentu až do konca." Predtým, ako klip zverejnil online, prekryl hlasy v ňom hudbou. Zrejme bolo počuť mužovo volanie o pomoc: „Ak počúvate pôvodný zvuk, je to strašidelné,“ povedal turistický sprievodca.

Ako k nehode došlo, sa stále vyšetruje. Na základe svojich pozorovaní na mieste si je však Mohamed istý: „Hlavnou príčinou bol alkohol.“ Podľa toho chcel muž najprv skočiť, ale potom sa už neodvážil. "Bol naozaj vystrašený."

So svojou spoločníčkou navyše nemali na nohách lyže, ani jeden z nich nebol skúseným nadšencom zimných športov. Je tiež možné, že v hmle otvorili bar sedačkovej lanovky príliš skoro.

Viac o téme: LanovkaBoj o životTurecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu