Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V nelegálnej zlatej bani došlo k tragédií: Zával si vyžiadal najmenej 14 mŕtvych

Yorvis Hernandez, 34-ročný baník, dostáva lekársku pomoc v stane postavenom vedľa bane po jej zrútení v La Paragua
Yorvis Hernandez, 34-ročný baník, dostáva lekársku pomoc v stane postavenom vedľa bane po jej zrútení v La Paragua (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrea Calma)

CARACAS - Zával nelegálnej zlatej bane v centrálnej Venezuele si v utorok vyžiadal najmenej 14 mŕtvych a 11 zranených. S odvolaním sa na stredajšie vyjadrenie venezuelských úradov o tom dnes informuje agentúra AP, podľa ktorej môžu byť ďalší ľudia v bani stále uväznení.

"Pokračujeme v záchranných prácach," nechal sa počuť guvernér štátu Bolívar Ángel Marcano, ktorý tiež informoval o 14 telách, ktoré sa zatiaľ podarilo dostať z bane známeho ako Bulla Loca, ktorý leží pri meste La Paragua.

archívne video

V Bani Nováky došlo k vyhoreniu metánu (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Starosta hlavného mesta provincie Ciudad Bolívar Yorgi Arciniega ešte v utorok novinárom povedal, že plánuje na miesto vyslať "nejakých 30 rakví", čo ukazovalo na to, že úrady počítajú s nárastom počtu mŕtvych.

Podľa sedemdesiatjedenročného baníka Carlosa Marcana, ktorý nešťastie prežil, je na mieste zúfalá situácia. "Niektorí z nás to zvládli. Je tu pár zranených, ale stále je tu rad mŕtvych, ktorých sa nepodarilo zachrániť a sú tam pochovaní."

Viac o téme: TragédiaObeteZraneníZlatá baňaNelegálnaVenezuela
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu