Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Británia predĺži vízový program pre Ukrajincov o ďalších 18 mesiacov

Rishi Sunak
Rishi Sunak (Zdroj: SITA/Jessica Taylor/UK Parliament via AP)

LONDÝN - Britská vláda v nedeľu oznámila, že predĺži vízový program pre občanov Ukrajiny, ktorí majú nárok na pobyt v Spojenom kráľovstve, o ďalších 18 mesiacov. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

Od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu pred takmer dvomi rokmi prišlo do Británie viac ako 200.000 Ukrajincov utekajúcich pred vojnou. Britská vláda odvtedy vytvorila dva programy pre udeľovanie víz ukrajinským utečencom. Jeden je určený ľuďom, ktorí už majú v Spojenom kráľovstve rodinu, a v rámci druhého môžu utečencom poskytnúť ubytovanie britskí občania.

Na základe predlženia vízového programu, ktoré sa dotkne približne 283.000 Ukrajincov v Británii, budú mať od začiatku roku 2025 naďalej právo na prístup k zamestnaniu, zdravotnej starostlivosti a vzdelaniu. "Tento nový systém predĺženia víz poskytuje Ukrajincom v Spojenom kráľovstve istotu a uistenie o ich budúcnosti, keďže táto vojna pokračuje, a my budeme naďalej poskytovať bezpečné útočisko tým, ktorí utekajú pred konfliktom," uviedla britská vláda vo vyhlásení.

Viac o téme: BritániaUkrajinaVízový program
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu