Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Polícia je naňho prikrátka: Brno terorizuje fantóm na vozíku, ženy musia pred ním utekať

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRNO – Nejde o žiadny žart. V jednej z mestských častí Brna skutočne vyčíňa muž na vozíku svojím bezohľadným správaním. Okoloidúci sa vyhýbajú širokým oblúkom, aby do nich nevrazil. Napriek tomu sa na polícii objavili podnety, kedy mal invalid ohrozovať zdravie ľudí.

archívne video

Muž v električke vytiahol na deti revolver (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Obyvatelia mestskej časti Brno-Líšeň sa musia mať na pozore aj počas obyčajnej prechádzky. Okolie totiž už dlhší čas terorizuje muž na vozíku. Svojou bezohľadnou jazdou ohrozuje ostatných okoloidúcich. V sobotu 6. januára sa o jeho vyčíňaní dozvedeli dokonca aj mestskí policajti. Tí dostali toho večera až dva podnety, kedy mal invalid ohrozovať chodcov. 

Prehrešok aj v minulosti

Obeťami muža na vozíku mali byť dve ženy. Jednu mal dokonca chvíľu naháňať a vyhrážať sa jej. Policajti presne vedeli, o koho ide. S dotyčným mužom riešili podobné problémy už v minulosti. "Jedna zo žien strážnikom povedala, že pred ním musela dokonca utekať, pretože sa vzhľadom na rýchlu jazdu invalidného vozíka obávala možného zranenia. Štyridsaťsedemročný muž z Brna bol strážnikom známy, lebo obdobné správanie s ním už v minulosti prejednávali," priblížila pre Novinky.cz policajná hovorkyňa Jana Pokorná.

Polícia je naňho prikrátka:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Tentoraz už museli strážnici postupovať tvrdšie. V prvom rade informovali úrady, že u invalida majú podozrenie zo spáchania priestupku proti občianskemu spolunažívaniu. Okrem toho upozornili aj sociálnu pracovníčku, ktorá má muža v evidencii.  
 

Viac o téme: InvalidVozíčkárBrnoČeská republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu