Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Sieťový gigant Cisco plánuje prepustiť tisíce zamestnancov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SAN JOSÉ - Americký výrobca sieťových zariadení Cisco plánuje rozsiahlu reštrukturalizáciu svojho podnikania, ktorej súčasťou bude prepustenie tisícov zamestnancov. Informuje o tom agentúra Reuters, ktorá sa odvolala na zdroje oboznámené s problematikou.

Spoločnosť podľa vlastných údajov v súčasnosti na celom svete zamestnáva približne 84.900 ľudí. Rozhodnutie o znížení počtu zamestnancov by mohla oznámiť už budúci týždeň. V novembri 2022 spoločnosť informovala o úsporných opatreniach, ktoré sa dotkli približne 5 % jej pracovnej sily, čo viedlo k platbám na odstupnom a súvisiacim nákladom vo výške približne 600 miliónov amerických dolárov (557 miliónov eur).

archívne video

Minister Dovhun a prezident RÚZ Miroslav Kiraľvarga o energetickej kríze (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Vlani zrušili tisíce pracovných miest viaceré technologické firmy vrátane telekomunikačných gigantov Nokia a Ericsson. V posledných týždňoch oznámili podobné plány napríklad spoločnosti Amazon, Alphabet a Microsoft.

Cisco nedávno zhoršila svoje celoročné prognózy tržieb a zisku, čo opäť poukázalo na spomaľovanie dopytu po sieťových zariadeniach. Spoločnosť v posledných rokoch zápasila s problémami v dodávateľskom reťazci a s oslabovaním dopytu po pandémii nového koronavírusu, na čo reagovala zrýchleným úsilím o presadenie sa v oblasti softvéru a kybernetickej bezpečnosti.

Viac o téme: PrepúšťanieReštrukturalizáciaUSACisco
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu