Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Pri nehode vrtuľníka zahynul výkonný riaditeľ najväčšej nigérijskej banky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ABUJA - Spoluzakladateľ a výkonný riaditeľ najväčšej nigérijskej banky Herbert Wigwe zahynul so svojou manželkou a synom pri havárii vrtuľníka v Spojených štátoch. Potvrdila to v nedeľu jeho spoločnosť Access Holdings, informuje agentúra AFP.

Vrtuľník s Wigwem, výkonným riaditeľom banky Access Bank Group, sa zrútil v americkom štáte Kalifornia v piatok o 22.00 h miestneho času, uviedla americká Federálna správa letectva (FAA). Dodala, že na palube helikoptéry Eurocopter EC 130 zahynulo šesť osôb. 

archívne video

Hrozivé video z nehody na D1: Kamionista narazil do cestárskeho auta (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

Nigérijský prezident Bola Tinubu oznámil, že pri tejto nehode, ktorú označil za "ohromujúcu tragédiu", prišiel o život aj bývalý šéf nigérijskej burzy Abimbola Ogunbanjo. "Prezident vyjadruje úprimnú sústrasť rodinám Wigweho a Ogunbanja, podnikateľskej komunite a všetkým, ktorých zasiahla táto hrozná nehoda," povedal v nedeľu prezidentov hovorca. Vrtuľník smeroval z mesta Palm Springs v Kalifornii do amerického štátu Nevada, informovali americké úrady. Stroj sa podľa nich zrútil po 90 minútach letu. Príčinu nehody vyšetruje FAA.

Viac o téme: BankaHaváriaObeťRiaditeľVrtuľník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu