Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Dráma na svahu: Dievča viselo zo sedačkovej lanovky, nasledoval pád! Všetko zachytilo VIDEO

Zábery ukazujú, ako dievča visí z lanovky.
Zábery ukazujú, ako dievča visí z lanovky. (Zdroj: Instagram)

SAN FRANCISCO - Dramatický incident v horách Kalifornie. Šestnásťročná snoubordistka sa vyhráža, že vykĺzne zo sedadla na sedačkovej lanovke. Dvom pasažierom sa tínedžerku spočiatku podarilo pridržať, no o krátky čas mladá žena spadla do hĺbky.

Incident sa stal ešte 27. januára a video z neho bolo zverejnené na sociálnej sieti Instagram. Na záberoch môžete vidieť, ako 16-ročné dievča spočiatku visí zo sedačkovej lanovky, zatiaľ čo ju ostatní ľudia, ktorí sa v tom čase nachádzali pri nej, držia. Späť hore ju však zrejme vytiahnuť nedokázali.

archívne video

Lyžovačka na Štrbskom plese vo Vysokých Tatrách (Zdroj: TASR/František Iván)

16-ročná dievčina tam visela niekoľko minút, zatiaľ čo zamestnanci lyžiarskeho strediska pripravili sieť, aby stlmili jej pád. Nakoniec naozaj vidno, ako padá.

Privezená do nemocnice

"Päť zamestnancov Mammoth Mountain a osem hostí okamžite zareagovali a umiestnili spomaľovaciu sieť pod dievča," uviedli horskí operátori v písomnom vyhlásení. „Keď sa dievča vymklo z rúk svojich susedov na lanovke, sieť jej pád spomalila, no nedokázala ho zastaviť. Bola prevezená do Mammoth Hospital na vyšetrenie. Naše myšlienky sú s ňou a jej rodinou.“

Viac o téme: LanovkaPádSnoubordistkaKalifornia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu