Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zrútenie rozostavaného hangáru pre lietadlá si vyžiadalo najmenej tri obete

(Zdroj: X/@nypost)

BOISE - Tri obete a najmenej deväť zranených si v noci na stredu vyžiadalo zrútenie oceľového hangáru vo výstavbe na letisku v Boise, hlavnom meste amerického štátu Idaho, uviedli tamojší predstavitelia. TASR informuje podľa agentúry AP.

Stav piatich zranených je podľa zástupcov mesta Boise kritický. Hangár s oceľovou konštrukciou, vzdialený približne 400 metrov od hlavného vchodu na letisko, sa zrútil zhruba o piatej hodine popoludní miestneho času. Tamojší hasičský zbor označil incident za "rozsiahly kolaps". Niektoré z obetí sa podľa hasičov v čase pádu konštrukcie nachádzali na zdvíhacom zariadení alebo inej vyvýšenej plošine, čo si vyžiadalo špecializované záchranné práce.

Zároveň potvrdili, že pri incidente sa zrútil aj žeriav. Príčina nešťastia nebola bezprostredne známa, píše AP. Povolenie na výstavbu hangáru pre lietadlá mala spoločnosť Jackson Jet Center, ktorá ponúka prenájom a údržbu súkromných lietadiel. Na mieste v čase nešťastia pracovali desiatky ľudí. Incident nenarušil prevádzku letiska v Boise.

Viac o téme: LietadláObeteZrútenieHangár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu