Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vlaková aj lodná doprava v Škótsku je zrušená, za všetko môže počasie: Rastú obavy o bezpečnosť cestujúcich

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/Andrew Milligan/PA via AP)

EDINBURGH - V dôsledku silného vetra museli v Škótsku v stredu ráno zrušiť viac ako 40 vlakových spojení pre obavy o bezpečnosť cestujúcich. Obmedzené boli aj plavby trajektov, informujeme podľa správy agentúry DPA.

Viaceré vlakové spoje boli zrušené medzi mestami Dundee a Glasgow aj medzi Aberdeenom a hlavným mestom Edinburgh. Nepremávali ani vlaky z mesta Invernerness ležiaceho na severe Škótska. Na veľkej časti škótskej železničnej sústavy boli zavedené obmedzenia rýchlosti a počas celého dňa budú na tratiach vykonávané bezpečnostné previerky. Prevádzkovateľ trajektov CalMac medzičasom pozastavil prevádzku piatich svojich liniek, pričom sa prehodnocujú ešte aj ďalšie spoje.

Vlaková aj lodná doprava
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Andrew Milligan/PA via AP)

Počasie sa má zhoršiť

Meteorológovia predpovedajú, že počasie v Škótsku sa v priebehu dňa zhorší, pretože sa očakáva, že sever krajiny zasiahnu silné víchrice. Hrozia pritom aj škody na budovách a výpadky elektriny. Výstrahy pred silným vetrom platia aj pre sever Anglicka a pre Severné Írsko. Vietor by mal podľa predpovede dosiahnuť rýchlosť 88 až 120 km za hodinu. Na ďalekom severe Švédska je možné, že dosiahne rýchlosť 100 až 130 km/h.

Viac o téme: PočasieVietorCestujúciŠkótsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu