Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Takmer po 50 rokoch dolapili v Japonsku bývalého člena radikálnej ľavicovej skupiny: Zodpovedala za bombové útoky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TOKIO - V Japonsku po takmer 50 rokoch zrejme dolapili bývalého člena radikálnej ľavicovej skupiny zodpovednej za bombové útoky v 70. rokoch minulého storočia. Informuje o tom správa z agentúry AFP, ktorá sa odvoláva na piatkové správy japonských médií.

 Fotografie mlado vyzerajúceho, teraz už 70-ročného Satošiho Kirišimu sa už celé desaťročia objavujú na plagátoch hľadaných osôb na policajných staniciach po celom Japonsku. Vo štvrtok bol však v nemocnici západne od Tokia zadržaný muž, o ktorom sa polícia domnieva, že by to mohol byť Kirišima, uvádza japonská televízia TBS. Úrady medzičasom preverujú mužovu totožnosť.

archívne video

Medzinárodne hľadaný Michal: V Kolumbii prebieha extradičné konanie (Zdroj: Facebook/Polícia SR )

Zadržaný muž sa do nemocnice nahlásil pod iným menom. Je však smrteľne chorý na rakovinu a v nemocnici sa napokon priznal, že je Kirišima, uviedla japonská televízia NHK. Japonská polícia sa pre AFP odmietla k prípadu vyjadriť.

Kirišima bol členom skupiny nazvanej Východoázijský protijaponský ozbrojený front, ktorá podnikla sériu smrteľných bombových útokov vo veľkých japonských firmách. Pri jednom takomto útoku v strojárskej spoločnosti Mitsubishi Heavy Industries v roku 1974 zahynulo osem ľudí.

Viac o téme: ČlenBombové útokyDolapenieJaponskoRadikálna ľavicová skupina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu