Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Japoncov pobúrila nová Miss: Pri pohľade na FOTO... Hneď pochopíte, prečo!

Carolina Shiino Zobraziť galériu (2)
Carolina Shiino

TOKIO - Začiatkom týždňa spoznalo Japonsko svoju novú kráľovnú krásy. Tou sa stala Carolina Shiino (26), ktorá však vzbudila veľké vášne. Modelka sa totiž narodila na Ukrajine, odkiaľ pochádzajú aj jej obaja rodičia a mnohým sa nepáči, že sa najkrajšou ženou ich krajiny stala žena, ktorá jednoducho nemá japonský pôvod.

Shiino sa narodila na Ukrajine, ale keď mala 5 rokov, tak sa presťahovala do Japonska, kde sa jej matka vydala. Odvtedy v tejto krajine žije a v pondelok bola korunovaná za novú Miss Japonska.

Carolina Shiino
Zobraziť galériu (2)
Carolina Shiino  (Zdroj: Profimedia)

Jej víťazstvo však rozpútalo veľké debaty o tom, či by mala v súťaži bojovať aj žena, ktorá nemá japonský pôvod. Mnohí zverejnili svoje názory aj na sociálnych sieťach, kde niektorí jej víťazstvo nedokážu stráviť. 

„Táto osoba, ktorá bola zvolená za Miss Japonsko, nie je ani polovičná Japonka, je to stopercentná Ukrajinka. Chápem, že je krásna, ale toto je súťaž Miss Japonska. Kde je japonskosť?" napísal jeden z komentujúcich. „Japonskí ľudia dostanú zlý odkaz, keď európsky vyzerajúci človek bude nazývaný najkrajšou Japonkou," doplnil ďalší.

Organizátorka súťaže Ai Wada však povedala, že porotcovia nevideli na výbere Shiino nič zlé. „Rozpráva a píše krásnou a zdvorilou japončinou. Je väčšou Japonkou, než sme my," povedala pre BBC.

Viac o téme: Carolina ShiinoMiss Japan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu