Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pri požiari v čínskej provincii zahynulo najmenej 39 osôb: Niektorí ľudia sú stále uväznení v budove

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PEKING – Najmenej 39 ľudí zahynulo v stredu pri požiari v obchode v provincii Ťiang-si na východe Číny. Deväť ďalších osôb utrpelo zranenia, informovali čínske štátne médiá. Píšeme o tom na základe správ agentúr AFP a AP.

archívne video

Požiar v prešovskej spaľovni odpadu (Zdroj: Facebook/Martin Ďurišin)

Požiar vypukol popoludní v podzemí obchodu v meste Sin-jü, uviedla čínska štátna televízia CCTV. Reportér neskôr uviedol, že niektorí ľudia sú stále uväznení v budove, ich počet však nie je známy. Rovnako neznáma je aj príčina požiaru. "V súčasnosti na mieste prebiehajú záchranné práce a vyšetrovanie príčin požiaru," uvádza sa vo vyhlásení krízového štábu, ktorý zriadili miestne úrady, napísal čínsky štátny denník Global Times.

Smrteľné nehody v súvislosti s požiarmi

Čínsky prezident Si Ťin-Pching vo vyhlásení po požiari vyzval na rezolútne zastavenie smrteľných nehôd, ktoré sa v poslednom období objavujú v krajine. V tejto súvislosti "vydal dôležité pokyny… na zaistenie bezpečnosti ľudských životov, majetku a celkovej sociálnej stability", uviedla CCTV. Incident sa odohral iba päť dní po požiari v školskom internáte v stredočínskej provincii Che-nan, ktorý si vyžiadal 13 obetí.

Viac o téme: PožiarČínaObchod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu