Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Muž podozrivý zo streľby a zabitia ôsmich ľudí sa smrteľne postrelil

Muž podozrivý zo streľby a zabitia viacerých ľudí na predmestí Chicaga sa smrteľne postrelil na čerpacej stanici. Zobraziť galériu (2)
Muž podozrivý zo streľby a zabitia viacerých ľudí na predmestí Chicaga sa smrteľne postrelil na čerpacej stanici. (Zdroj: SITA/AP/KSAT-TV ABC 12)

CHICAGO - Polícia v USA vypátrala muža, ktorý je podozrivý zo streľby a zabitia ôsmich ľudí na troch miestach na predmestí Chicaga. Ich telá sa našli v nedeľu a pondelok. Ako informovala agentúra AP, páchateľ z miest činu ušiel. Polícia ho označila za ozbrojeného a nebezpečného a vyhlásila pátranie.

archívne video

V bratislavskom Ružinove sa malo strieľať, na mieste je polícia (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Lokalizovať sa ho podarilo v noci na utorok (SEČ) v blízkosti mesta Natalia v štáte Texas. Počas prestrelky s policajtmi si muž zrejme spôsobil zranenia nezlučiteľné so životom, vyplýva z vyjadrenia polície. Ide o 23-ročného muža, ktorý podľa polície všetky svoje obete poznal. Motívy jeho konania nateraz nie sú známe. Najviac tiel obetí - päť - sa našlo v dome podozrivého v meste Joliet v metropolitnej oblasti Chicaga. Polícia zatiaľ jednoznačne nepotvrdila, či bol medzi páchateľom a niektorými obeťami príbuzenský vzťah.

Romeo Nance, podozrivý zo streľby a zabitia viacerých ľudí na predmestí Chicaga
Zobraziť galériu (2)
Romeo Nance, podozrivý zo streľby a zabitia viacerých ľudí na predmestí Chicaga  (Zdroj: SITA/AP/Joliet Police Department)

 

Viac o téme: ObeteStreľbaPáchateľDolapenieUSAChicago
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu