Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Nemecký spolkový kancelár prisľúbil opatrenia pre zníženie administratívnej záťaže poľnohospodárom

Olaf Scholz
Olaf Scholz (Zdroj: SITA/John Macdougall/Pool Photo via AP)

BERLÍN - Nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz v pondelok poľnohospodárom prisľúbil praktické opatrenia na zníženie administratívnej záťaže. Nemeckí poľnohospodári už niekoľko týždňov protestujú proti plánovaným opatreniam vlády. Informuje o tom správa z agentúry DPA.

Scholz počas návštevy medzinárodného poľnohospodárskeho veľtrhu Die Grüne Woche v Berlíne uviedol, že ide o zmeny v predpisoch v Nemecku i na úrovni EÚ s cieľom uľahčiť farmárom život i prácu. 

archívne video

Poľnohospodári V4 žiadajú celoeurópske riešenie pri prijímaní Ukrajiny do EÚ (Zdroj: TASR/Adriána Hudecová)

Nemeckí poľnohospodári vyjadrujú v uliciach nespokojnosť s plánovaným znížením dotácií na naftu. Minulý pondelok sa v Berlíne konala rozsiahla demonštrácia, keď ulice mesta zablokovali viac než -tisíc traktormi. Zástupcovia farmárov tvrdia, že vyššie ceny pohonných hmôt negatívne ovplyvnia konkurencie schopnosť nemeckých poľnohospodárov v rámci Európskej únie.

Vládna koalícia sa spor usiluje riešiť úľavami v iných oblastiach poľnohospodárstva, píše DPA. Scholz uviedol, že vláda je pevne odhodlaná rokovať s farmármi o praktických opatreniach, ktoré by bolo možné prijať na uľahčenie hospodárskej činnosti týchto spoločností smerom do budúcnosti.

Viac o téme: PoľnohospodáriNemeckoOlaf ScholzAdministratívna záťaž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu