Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V paláci našli neznámu zatúlanú ženu, belgická kráľovská rodina nepodá sťažnosť

(Zdroj: X/MonarchieBe)

BRUSEL - Belgická kráľovská rodina nepodá sťažnosť na zatiaľ neznámu ženu, ktorá vstúpila do Kráľovského paláca v centre Bruselu v noci z utorka na stredu.

Hovorca Kráľovského paláca Xavier Baert pre Belgu uviedol, že sťažnosť nepodajú, lebo neexistuje žiadny náznak, že by žena, ktorú strážcovia nečakane objavili v útrobách budovy, mala zlé úmysly. "V noci zo 16. na 17. januára členovia federálnej polície, ktorí vykonávali stráž, našli v Kráľovskom paláci pri Bruselskom parku 46-ročnú ženu," opísala situáciu hovorkyňa bruselskej prokuratúry Yasmina Vanoverscheldeová.

archívne video

Podľa Michalca je konzulát Slovenska v Bruseli vyťaženejší než ambasády v Paríži a Berlíne (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

Zadržaná žena sa zdala zmätená

Podľa vyjadrenia vyšetrovateľov sa zadržaná žena zdala zmätená a zatkli ju priamo v budove. Bruselská prokuratúra a službukonajúci sudca následne spustili právne konanie o jej prijatí a vyšetrení na psychiatrii. Identitu ženy médiám neprezradili. Prokuratúra upozornila, že vyšetrovanie prípadu stále prebieha s cieľom zistiť presné okolnosti toho, ako sa zadržaná osoba mohla dostať do priestorov paláca, ktorý panovníkovi slúži na úradné účely. Kráľovská rodina býva v paláci vo štvrti Laeken na okraji Bruselu. "Prijímajú sa opatrenia, aby sa takáto situácia už viac neopakovala," uviedla hovorkyňa prokuratúry pre médiá.

Viac o téme: PalácVyšetrovanieKráľProkuratúraBelgickoŽena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu