Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Brutálna vražda mafiánskeho bossa: VIDEO V tele mal takmer sto nábojov! Zábery sa objavili aj v televízii

útok na mafiána Vangelisa Zambounisa sa odohral an čerpacej stanici neďaleko Atén
útok na mafiána Vangelisa Zambounisa sa odohral an čerpacej stanici neďaleko Atén (Zdroj: X/VICE News)

ATÉNY – Pri gréckej metropole sa odohral strašný násilný čin, pri ktorom prišiel o život šéf miestnej mafie. Útočníci vystrelili doňho takmer sto nábojov. Prípad sa dostal na verejnosť za veľmi zvláštnych okolností. Príslušníci polície spravili obrovskú chybu.

archívne video

Muž v električke vytiahol na deti revolver (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Zločinecký boss aténskeho podsvetia Vangelis Zambounis skončil najhoršie ako mohol. Začiatkom tohto týždňa ho zadržali za Aténmi neznámi muži, pričom doňho vystrelili najmenej 90 nábojov z rýchlopaľnej pušky Kalašnikov. Informuje o tom BBC News. Prípad prebrala polícia, ktorá v rámci vyšetrovania zaistila aj kamerové záznamy čerpacej stanice, pri ktorej sa incident odohral. 

Ozbrojení muži 

Zábery, ktoré mali mať k dispozícii len vyšetrovatelia, však prenikli na verejnosť. Video z priemyselných kamier, ktoré sa začalo šíriť po sociálnych sieťach len niekoľko hodín po vražde mafiána, odhalilo muža, ktorý nastupuje na čerpacej stanici Neos Kosmos do obrneného vozidla značky BMW. Práve to mal byť spomínaný boss Zambounis. 

Za BMW náhle zastaví iné vozidlo. Polícia sa neskôr dopátrala, že to bol Lexus s falošnými poznávacími značkami, ktorý ukradol neznámy páchateľ pred niekoľkými mesiacmi v Taliansku. Z vozidla vyskočili dvaja ozbrojení muži. Jeden z nich v čiernom, s kuklou na hlave a s Kalašnikom v rukách, sa začal pomaly približovať k BMW a spustil streľbu na okno vodiča. Výstrely sa prerušia len vtedy, keď nabíja.

Potom vytiahne z bundy pištoľ, otvorí predné dvere BMW a do vodiča vyšle ešte ďalšie rany. Druhý muž zatiaľ páli do vozidla z druhej strany. Tiež bol vyzbrojený Kalašnikom. Streľba po chvíli utíchne a muži sa stiahnu. Nasadnú do Lexusu a odídu z miesta činu. 

Nespokojná verejnosť 

Zhorené auto Lexus našla neskôr polícia na okraji Atén. Po vrahoch z videa prebieha naďalej pátranie. Zambounis údajne viedol skupinu vydieračov a mal prsty v pašovaní cigariet a pohonných hmôt. Ohavnosť vraždy vyvolala v Grécku značnú pozornosť, v neposlednom rade najmä preto, že bola odvysielaná gréckou televíziou len niekoľko hodín po vražde. Dvaja zodpovední policajti boli na druhý deň zatknutí za porušenie služobného tajomstva a únik záberov.

Grécke správy sú plné špekulácií o motívoch vraždy Zambounisa. Jedna hovorí, že to bola odveta za zabitie mafiánskeho rivala Vassilisa Roubetisa z júna 2023. Iná teória pripisuje vraždu stupňujúcemu sa napätiu medzi domácimi pašerákmi tabakových výrobkov a zahraničnými mafiánmi, ktorí dovážajú lacné cigarety z Ukrajiny.

Viac o téme: VraždaPodsvetieZáberyAtényMafiánKrimiVangelis ZambounisGrécjkoCCTVPrepustenie policajtov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu