Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šokujúci nález tela v Anglicku: Chlapček (†2) zomrel od hladu vedľa svojho mŕtveho otca

Malý Bronson zomrel od hladu. Zobraziť galériu (2)
Malý Bronson zomrel od hladu. (Zdroj: Facebook)

LONDÝN - Malý chlapček zomrel od hladu vedľa svojho mŕtveho otca po tom, čo sociálne služby premeškali podľa vyhlásenia rodiny viaceré príležitosti na jeho záchranu.

Britániou otriasla krutá dráma: Ako uvádzajú britské noviny "The Sun", dvojročný Bronson zomrel vedľa tela svojho otca po tom, čo sociálne služby premeškali niekoľko šancí na jeho záchranu.

archívne video

V jednom z bratislavských bytov našli telo ženy bez známok života (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Dieťa zomrelo od hladu vedľa mŕtveho otca

K tragickej udalosti došlo v Skegness, Lincolnshire. Podľa denníka The Sun bol chlapec objavený spolu s jeho otcom Kennethom 14 dní po tom, čo ich naposledy videli živých. Kenneth zrejme zomrel na infarkt a malý Bronson zostal v dome sám bez jedla a vody.

Napriek niekoľkým pokusom o návštevu sociálnych pracovníkov doma 2. aj 4. januára telá našli až 9. januára. Stalo sa tak len preto, že kľúč si napokon vyžiadali od prenajímateľa, ako píše Eveningstandard.

So 60-ročným otcom boli 27. decembra v kontakte sociálni pracovníci a dohodli s ním návštevu. Druhého januára sociálna pracovníčka skutočne k domu, kde s malým Bronsonom žil, prišla, ale nikto ju neotvoril a nezastihla ich ani na iných adresách. Povedala o tom svojim nadriadeným a polícii. O dva dni neskôr sa sociálna služba pokúsila otca a syna navštíviť druhýkrát, opäť im nikto neotvoril a znova o tom uvedomila políciu. Pri treťom neúspešnom pokuse sa sociálni pracovníci obrátili na majiteľku domu a vošli do neho. Muža aj chlapca našli mŕtvych.

"Našli Bronsona stočeného pri nohách jeho otca - zostal v tme a musel byť veľmi vystrašený a zmätený," povedal jeden otec pre The Sun.

Bronson so svojím otcom Kennethom
Zobraziť galériu (2)
Bronson so svojím otcom Kennethom  (Zdroj: Facebook)

Matka mŕtveho dieťaťa kritizuje úrady

Bronsonova matka Sarah (43) ostro kritizovala úrady. „Keby si sociálni pracovníci urobili svoju prácu, Bronson by bol stále nažive. Ale neurobili nič. Musíme sa spoľahnúť na sociálnych pracovníkov, ktorí udržia naše deti v bezpečí.“

Počiatočné vyšetrovanie ukázalo, že Bronson zomrel na dehydratáciu a podvýživu. Vo svetle tejto šokujúcej reality začala rada okresu Lincolnshire rýchle vyšetrovanie okolností, ktoré viedli k smrti malého chlapca.

Sociálnu pracovníčku neprepustili

Dotyčná sociálna pracovníčka nebola suspendovaná, ale čerpá si dobrovoľné voľno. Smutný príbeh vyvolal vlnu nevôle, keďže bolo dosť známok, že niečo nie je v poriadku.

Matka Sarah tvrdí, že Bronson by bol stále nažive, keby sociálna pracovníčka trvala na vyšetrovaní, keď nedostala žiadnu odpoveď na svoje zaklopanie 2. januára.

Polícia vylúčila akékoľvek podozrivé okolnosti a prípad postúpila koronerovi. Na konečné výsledky vyšetrovania sa stále čaká.

Derrick Campbell z policajnej inšpekcie (IOPC) povedal, že "hrozné podmienky", v ktorých otec so synom zomreli, boli "naozaj šokujúce". Je podľa neho úplne na mieste, že inšpekcia vyšetrí reakciu polície. Prípad už vyšetruje aj mesto.

Viac o téme: Veľká BritániaChlapčekSmrť od hladu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu