Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Člena mierovej misie OSN zabil výbuch míny v Stredoafrickej republike

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BANGUI - Kamerunský vojak z mierovej misie Organizácie Spojených národov prišiel o život a ďalší piati utrpeli zranenia pri výbuchu nášľapnej míny na severozápade Stredoafrickej republiky.

Vojaci z kamerunského kontingentu v rámci misie OSN MINUSCA sprevádzali v pondelok tím z Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM). Incident s mínou sa odohral približne 450 kilometrov severne od metropoly Bangui. "Všetci zranení boli prevezení do nemocnice a stav dvoch z nich je vážny," dodáva MINUSCA vo vyhlásení.

Blízko najnovšieho výbuchu ozbrojenci zo skupiny 3R vlani 21. decembra zmasakrovali 23 civilistov. Do tejto dediny boli následne nasadení príslušníci mierovej misie OSN.Skupina 3R je jedným z najmocnejších ozbrojených gangov, ktoré pôsobia v regióne. Často tu medzi sebou bojujú ozbrojené povstalecké skupiny a armáda Stredoafrickej republiky, ktorú podporujú žoldnieri z ruskej Vagnerovej skupiny.V Stredoafrickej republike od roku 2012 zúri občianska vojna. OSN obe strany konfliktu obviňuje z vojnových zločinov a zločinov proti ľudskosti.

Viac o téme: VojakMierová misiaOSNStredoafrická republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu