Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pri pobreží Kalifornie sa zrútil vrtuľník amerického námorníctva

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LOS ANGELES - Vrtuľník amerického námorníctva sa v noci na piatok počas cvičného letu zrútil pri pobreží južnej Kalifornie do Tichého oceánu. Všetkých šesť členov posádky nehodu prežilo. Informuje správa agentúry AP.

Hovorca amerického námorníctva vo vyhlásení uviedol, že vrtuľník MH-60R Seahawk sa zrútil do vôd Zátoky San Diego. "Vzhľadom na charakter výcviku bolo na mieste bezpečnostné plavidlo," uvádza sa vo vyhlásení s tým, že zachránených členov posádky previezla loď na breh na ošetrenie.

archívne video

Neďaleko Brna sa zrazili dva autobusy, zasahuje tam aj záchranársky vrtuľník, zranených rátajú v desiatkách (Zdroj: Twitter.com/Policie ČR)

Námorníctvo neinformovalo o ich stave

Námorníctvo bezprostredne neinformovalo o ich stave, jeho predstavitelia však uviedli, že nemajú vedomosť o nijakých kritických alebo život ohrozujúcich zraneniach. Na nehodu vrtuľníka pri meste Coronado reagovali aj miestni hasiči a pobrežná stráž. Príčina nehody sa v súčasnosti vyšetruje.

Vrtuľníky MH-60R Seahawk používa americké námorníctvo pri protiponorkovom boji. Sú však schopné vykonávať rôzne druhy operácií vrátane prieskumných, pátracích a záchranných, uvádza americké námorníctvo na svojej webovej stránke.

Viac o téme: NehodaNámorníctvoLetVrtuľník KaliforniaUSA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu