Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Po desivej nehode lietadla s vytrhnutou časťou kabíny: Šokujúce priznanie šéfa Boeingu!

Počas letu sa odtrhla časť trupu.
Počas letu sa odtrhla časť trupu. (Zdroj: X)

WASHINGTON - Po odtrhnutí časti trupu lietadla Boeing 737 Max generálny riaditeľ výrobcu Dave Calhoun priznal chybu. Sľúbil komplexné informácie a úplnú transparentnosť.

Po incidente s lietadlom Boeing 7327 Max 9, pri ktorom za letu vypadla časť trupu, generálny riaditeľ Dave Calhoun priznal, že výrobca lietadla urobil chybu a prisľúbil objasnenie veci.

archívne video

Z Bratislavy bude lietať najmodernejší Airbus A350-900 (Zdroj: Airbus)

"Pristúpime k tomu predovšetkým tak, že priznáme svoju chybu," povedal Calhoun zamestnancom v utorok (miestneho času). Podľa úryvku zo svojho prejavu, ktorý zverejnil Boeing, sa tiež zaviazal k 100-percentnej transparentnosti. Boeing bude spolupracovať s vyšetrovateľmi nehôd NTSB, aby určili príčinu incidentu.

Uvoľnené skrutky objavené na iných strojoch

Americký letecký úrad FAA cez víkend nariadil uzemnenie a kontrolu lietadla Boeing 737 Max 9 (označenie Boeingu: 737-9). V modelovom variante súčiastka zatvára otvor dverí, ktorý nie je potrebný. Pri piatkovom lete Alaska Airlines sa súčiastka krátko po štarte pri stúpaní náhle odtrhla.

Počas počiatočného vyšetrovania Alaska Airlines a americká letecká spoločnosť United Airlines objavili problémy s inými lietadlami tohto typu, napríklad uvoľnené skrutky.
 

Viac o téme: NehodaLetecká nehodaTrupBoeing 737 MaxDave Calhoun
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu