Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V Rusku zadržali amerického občana! Nezákonne mal obchodovať s drogami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

MOSKVA - V Rusku zadržali amerického občana Roberta Woodlanda a bol obvinený z nezákonného obchodovania s drogami. Oznámil to v utorok súd v severovýchodnej časti Moskvy. Informujú o tom správy z agentúr AFP a Reuters.

 Súd na sociálne sieti uviedol, že 6. januára nariadil, aby bol Woodland umiestnený na dva mesiace do väzby. Je obvinený z rozličných trestných činov spojených s narkotikami, za čo mu hrozí trest odňatia slobody až na 20 rokov. Woodland žil na okraji Moskvy a pracoval ako učiteľ angličtiny. Údajne je držiteľom ruského i amerického pasu. So zadržaným mužom nebolo možné bezprostredne nadviazať spojenie.

archívne video

Príchod obžalovaného Adama Puškára na hlavné pojednávanie v kauze vraždy Daniela Tupého (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

USA tvrdia, že viacero ich občanov bolo v Rusku neoprávnene uväznených, vrátane bývalého príslušníka americkej námornej pechoty Paula Whelana či novinára denníka The Wall Street Journal Evana Gershkovicha, pripomína Reuters. Americké ministerstvo zahraničných vecí všetkých Američanov opakovane upozornilo, aby okamžite opustili Rusko, kde im môže hroziť prenasledovanie a neoprávnené zadržanie.

Viac o téme: RuskoUSAMoskvaAmerikaDrogy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu