Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Izrael odhalil tajné zásoby Hamasu: VIDEO Zbrane ukryté na školách aj v krabiciach od hračiek

Vojaci izraelskej armády našli zbrane Hamasu na školách aj medzi detskými hračkami
Vojaci izraelskej armády našli zbrane Hamasu na školách aj medzi detskými hračkami (Zdroj: X/Israel Defense Forces)

PÁSMO GAZY – Vojna medzi radikálnym palestínskym hnutím Hamas a izraelskou armádou (IDF) trvá od začiatku októbra. Po masakre, ktorú vykonali teroristi na nič netušiaci izraelský ľud, nasledovala protiofenzíva, kedy Izrael zbombardoval hneď niekoľko cieľov v Palestíne. Streľba sa ozýva takmer na každej ulici v Pásme Gazy.

archívne video

Hizballáh v Libanone sleduje rovnakú extrémistickú a nebezpečnú ideológiu ako Hamas a strieľa na sväté miesta v Izraeli, uviedol Daniel Hagari (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

Počas bojov v Pásme Gazy sa izraelskej armáde (IDF) podarilo obsadiť areál jednej zo škôl. To, čo v ňom objavili, vojakov zrejme neprekvapilo, ale bežným ľuďom určite vyrazilo dych. Celá škola bola doslova skladom zbraní, granátov a streliva. 

"Zaútočili sme na školu, kde sa nachádzala veľká skupina. Po evakuácii a vyľudnení celého objektu, sme nazhromaždili všetky zbrane, ktoré sme našli. Boli ukryté medzi bežnými vecami. Našli sme zbrane, náboje, granáty, raketomety RPG a rôzne výbušniny," uviedol vo videu člen IDF. Zábery ukazujú vnútorný areál školy, kde je vedľa seba poukladaných nespočetne veľa zbraní. Ďalší záber približuje, o aké konkrétne druhy sa jedná. Boli to najmä rôzne druhy kalašníkov AK-47. 

"Teroristi z Hamasu sa skrývajú v školách v severnej Gaze. Naše jednotky tam operujú práve preto, aby túto hrozbu eliminovali. V ďalšej škole vojaci objavili desiatky výbušnín uložených v materiáli zaslanom od OSN, ako aj pušky a iné zbrane," dodala izraelská armáda.

Zbrane v škôlkach

Vojenský materiál sa podľa Izraelčanov nachádza aj v palestínskych škôlkach. Na sociálnej sieti tieto zbrane menujú ako "Kindergarten toys?". V príspevku ďalej stoji, že vojaci IDF našli v škôlke v Gaze krabice na hračky naplnené desiatkami mínometných granátov a protitankových striel typu RPG. 

Využívanie domáceho obyvateľstva 

V meste Jabalia boli objavené medzi civilnými vecami malé ručné granáty a iné výbušniny. Civilisti ich mali vo vlastných batohoch. "Pozrite sa, čo objavili vojaci IDF v škole v meste Jabalia pri evakuácii civilistov. Hamas využíva domáce obyvateľstvo ako štíty na zakrytie teroristickej činnosti." 

Nemocnica a milión v hotovosti

Počas presunu v nemocnici Shejaiya izraelskí vojaci našli ďalšie výbušniny. "Hamas tentoraz zneužil domáce obyvateľstvo nemocnice a blízkej školy a vystavil ho nebezpečenstvu, aby mohol ďalej šíriť svoj teror."

Izrael okrem zbraní zabavuje často aj veľké množstvo finančnej hotovosti. "Pozeráte sa na päť miliónov šekelov, čo je viac ako jeden milión dolárov. Tieto prostriedky – určené na teroristickú činnosť – sme našli v rezidencii vysoko postaveného člena Hamasu. Peniaze pritom mohli byť použité na zaistenie čistej vody, elektriny či paliva pre obyvateľov Gazy," vyjadrili sa vojaci.

Viac o téme: HračkyNemocnicaZbraneIzraelHamasPásmo GazyIzrael vo vojneIDFJabaliaShejaiya
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu