Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na severe Francúzska zatkli pri protiteroristickej operácii päť ľudí

Francúzska polícia
Francúzska polícia (Zdroj: SITA/Florent Pecchio/L'Essor Savoyard via AP)

PARÍŽ - Päť ľudí bolo v piatok zatknutých na severe Francúzska v rámci vyšetrovania prípravy teroristických činov. Informovala o tom francúzska prokuratúra pre boj proti terorizmu. TASR prevzala správu od tlačovej agentúry AFP.

Zdroj blízky prípadu pre AFP potvrdil, že päticu vzali do policajnej väzby, ale neposkytol ďalšie podrobnosti o vyšetrovaných zločinoch. Zatýkanie prebehlo v Nancy a dvoch ďalších mestách v departemente Meurthe-et-Moselle na severe Francúzska, spresnil zdroj. Podľa iného zdroja podozriví, zadržaní spravodajskými službami, patria do islamistického hnutia.

Archívne video

Sväté miesta, ako sú mešity, by sa nemali využívať ako fronty na terorizmus. (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

Minister vnútra Gérald Darmanin v piatok vyzval miestne úrady, aby "boli mimoriadne v strehu" počas Vianoc a sviatku Troch kráľov (6. januára) pre "vysoký stupeň teroristickej hrozby, ktorá stále existuje". Francúzsko v októbri aktivovalo najvyšší stav pohotovosti po vražde francúzskeho učiteľa strednej školy Dominiqua Bernarda, dobodaného na smrť zradikalizovaným bývalým žiakom na severe Francúzska. Tento stav platí aj pod vplyvom medzinárodných súvislostí, keďže medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas prebieha vojna.

Viac o téme: Polícia FrancúzskoTerorizmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu