Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

MIMORIADNY ONLINE Gaza je pre dieťa najnebezpečnejším miestom na svete: Rodiny čakajú v dlhých radoch na jedlo

Izraelský letecký útok na pásmo Gazy Zobraziť galériu (6)
Izraelský letecký útok na pásmo Gazy (Zdroj: TASR/Leo Correa)

GAZA - Najmenej 20 Palestínčanov prišlo o život po tom, ako izraelské rakety a lietadlá zasiahli tri domy v okolí mesta Rafah na juhu Pásma Gazy. Informuje o tom správa z agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na utorkové oznámenie zdravotníckych úradov v tejto enkláve.

Naživo z Gazy

VIDEO Porušenia rezolúcie OSN č. 1701 zo strany Hizballáhu spôsobili jej faktickú neplatnosť

Porušenia rezolúcie OSN č. 1701 zo strany Hizballáhu spôsobili jej faktickú neplatnosť (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

ONLINE

21:55 Politický vodca palestínskeho militantného hnutia Hamas Ismáíl Haníja odcestuje v stredu do Egypta na rokovania o prímerí v Pásme Gazy a výmene väzňov s Izraelom. Informovala o tom v utorok agentúra AFP s odvolaním sa na zdroj blízky Hamasu.

21:30 Približne 100 cudzincov a Palestínčanov, ktorí sú držiteľmi ďalšieho pasu, odišlo v priebehu utorka z obliehaného Pásma Gazy Egypta. Medzi cudzincami je aj zhruba 20 nemeckých občanov, vyplýva zo zoznamu palestínskej pohraničnej služby na hraničnom priechode Rafah, informuje agentúra DPA. 

21:10 Európska únia prisľúbila, že natrvalo vypne X, ak Elon Musk okamžite nezakáže alternatívne médiá z platformy.

20:13 Kroky Izraela, ktorými umožňuje vstup humanitárnej pomoci do palestínskeho Pásma Gazy, "ani zďaleka nestačia a nenapĺňajú potreby" tamojších obyvateľov, vyhlásil v utorok vysokopostavený predstaviteľ OSN Tor Wennesland. Informuje agentúra AFP.

19:22 Nerozlišujúce bombardovanie v Jabaliyi, Severná Gaza, kde bolo zhodených viac ako 100 bômb v blízkosti zariadení UNRWA, v ktorých sídlia tisíce vysídlených civilistov.

18:51 Z Pásma Gazy dnes do Egypta vycestovalo ďalších približne 100 cudzincov a Palestínčanov s dvojitým občianstvom, z toho zhruba 20 Nemcov. Podľa agentúry DPA to vyplýva zo zoznamu palestínskeho pohraničného úradu na hraničnom priechode Rafáh. Počet Nemcov DPA potvrdil egyptský Červený polmesiac.

18:37 Skutočné úspechy Izraela vo vojne v Gaze: Keď sa blížime k hranici 80 dní, toto zhrnutie načrtáva dôsledky izraelskej vojny v Gaze, vrátane nepretržitých leteckých útokov, delostreleckého bombardovania a pozemných operácií.

Viac o téme: VojnaIzraelPalestínaGazaHamas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu