Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Severokórejská delegácia je na návšteve v Číne: Rokujú o posilnení spolupráce

Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un (vľavo) a čínsky prezident Si Ťin-pching mávajú divákom počas hromadného gymnastického vystúpenia v Pchjongjangu
Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un (vľavo) a čínsky prezident Si Ťin-pching mávajú divákom počas hromadného gymnastického vystúpenia v Pchjongjangu (Zdroj: TASR/Yan Yan/Xinhua via AP)

SOUL - Severokórejská diplomatická delegácia je na návšteve Číny, kde rokuje o posilnení spolupráce. Oznámila to v sobotu severokórejská agentúra KCNA, informuje agentúra Reuters.

Námestník severokórejskej ministerky zahraničných vecí Pak Mjong-ho a jeho čínsky náprotivok Sun Wej-tung rokovali v piatok o posilnení strategickej spolupráce a bilaterálnych vzťahov, uviedla KCNA.

archívne video

Kim Čong-un sa zúčastnil slávnostného položenia základného kameňa výstavby 10 000 bytov (Zdroj: profimedia.sk)

Správy o návštevách severokórejských predstaviteľov v Číne, kde rokujú o bilaterálnych záležitostiach, sa objavujú od januára 2020 len veľmi zriedkavo. Pchjongjang vtedy uzatvoril svoje hranice, aby zabránil šíreniu koronavírusu. Severokórejský líder Kim Čong-un absolvoval svoju prvú zámorskú cestu od vypuknutia koronavírusu tento september, keď sa v Rusku stretol s prezidentom Vladimirom Putinom.

Viac o téme: VzťahyPosilnenieDelegáciaRokovanie ČínaKĽDR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu