Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Krvavý útok žraloka: Mladík prišiel o nohu! Nakrútil na video, ako s ťažkým zranením unikal pred predátorom

Mattea napadol v mori žralok.
Mattea napadol v mori žralok. (Zdroj: Instagram/matteo_mariotti__)

SYDNEY - Dvadsaťročného Taliana napadol v Austrálii žralok a zranil ho tak ťažko, že prišiel o nohu. Len začiatkom decembra zabil na západe krajiny 44-ročnú Američanku žralok.

Matteo Mariotti z mesta Parma bol napadnutý zvieraťom pri plávaní v severozápadnej Austrálii. Študent si išiel zaplávať s potápačskou maskou a vzal si so sebou malú kameru na natáčanie rýb. Plával ďaleko, chcel byť sám. Dôvod? Matteo zistil, že jeho starý otec zomrel.

archívne video

Šokujúca tragédia: Mladého plavca roztrhal žralok (Zdroj: Profimedia)

Mladík opísal stretnutie so žralokom

„Krátko nato som pocítil strašnú bolesť v nohe. Žralok ma začal ťahať do mora. Až sa mi v určitom okamihu podarilo chytiť jeho hlavu rukami. Pokúsil som sa otvoriť jeho veľké čeľuste a len s ťažkosťami sa mi podarilo vyslobodiť nohu, aj keď som videl, že od kolena dole je preč. Potom som začal plávať čo najrýchlejšie k brehu,“ povedal muž o svojom dramatickom zážitku pre denník „Gazzetta di Parma“. Svoju cestu na breh s ťažko poranenou nohou dokázal nakrútiť na video a zverejniť na Instagrame.

Matteo pláva na breh s poranenou nohou.
Video nie je vhodné pre citlivé povahy a maloletých.

Priateľ ako záchranca života

„Zakričal som zo strachu, že sa ku mne žralok dostane a zje ma. Kričal som o pomoc na môjho priateľa Tommasa, ktorý bol na pláži: On bol ten, kto ma zachránil. Kým tiež volal o pomoc, pritlačil mi na zranenú nohu látky, aby zastavil krvácanie, kým neprišiel záchranársky vrtuľník." Vďačí mu za život. Matteov priateľ je zdravotník a inštruktor potápania. V nemocnici v Brisbane museli mladíkovi nohu amputovať.

"Som veľmi unavený a bolí ma hlava"

Matteo po útoku napísal na Instagram k videu: „Nikdy som si nemyslel, že toto monštrum prežijem. Stratil som toľko krvi a nohu (...), ale na tom teraz nezáleží. Ste moji hrdinovia, dávate mi silu pokračovať, so svojimi správami a hovormi je mojím jediným snom opäť vás vidieť. Prepáčte, ak vám nemôžem odpovedať, ale som veľmi unavený a bolí ma hlava."

Odborníci majú podozrenie, že mladého Taliana napadol žralok tigrovaný, ktorý sa v tomto ročnom období môže priblížiť k pláži skoro ráno a neskoro popoludní.

Podľa oficiálnych údajov je Austrália krajinou s druhým najvyšším počtom útokov žralokov po Spojených štátoch.

Viac o téme: AmputáciaAustráliaútok žraloka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu