Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ďalší vražedný útok žraloka: Žena zomrela priamo na pláži, len jediný deň po svojej svadbe!

Žena zomrela ešte priamo na pláži. Zobraziť galériu (2)
Žena zomrela ešte priamo na pláži. (Zdroj: Facebook)

NASSAU - Štyridsaťštyriročná žena z Bostonu oslavovala svadbu na Bahamách. Jej šťastie však netrvalo dlho. O deň neskôr bola mŕtva.

Dráma na Bahamách sa stala v pondelok okolo 11:15. Americká turistka (†44) bola na svojom paddleboarde len necelý kilometer od pobrežia vo West Providence - keď na ňu náhle zaútočil žralok. Muž, ktorý bol s ňou, nemohol už nič urobiť. Žralok uhryzol ženu na pravej strane tela a spôsobil jej vážne zranenia v oblasti bedra a hornej časti tela.

archívne video

Španielov vystrašil údajný žralok, má ísť však o veľrybu (Zdroj: Facebook/Policía Local de Lepe.)

Zomrela ešte na pláži

Záchranár z letoviska, kde sa žena zdržiavala, pribehol na pomoc so záchranným člnom a ťažko zranenú ženu a muža priviezol na breh. Tam sa ženu pokúsil resuscitovať. Márne. Americká turistka zomrela priamo na mieste. Čo je mimoriadne tragické, podľa miestnych médií žena v nedeľu oslávila svadbu a s celou rodinou odcestovala na Bahamy.

Turista ubytovaný v tom istom rezorte na Facebooku napísal: „Keď sme vyšli von a sadli si na pláž, kde už vyvesili červenú vlajku, muž sediaci na ležadle vedľa nás nám povedal, že počul ich krik, aj keď bola ďaleko vonku. Stále bol v šoku."

Druhý smrteľný útok žraloka v priebehu dvoch dní

Obeť a jej rodina bývali v Sandals Royal Bahamian Resort na Cable Beach v New Providence. Rezort píše: „Sme hlboko zarmútení tragickou smrťou hosťa, ktorý zomrel na paddleboarde takmer kilometer od brehu. Radi by sme vyjadrili hlbokú sústrasť rodine a blízkym hosťa. Sme s nimi v úzkom kontakte a v tomto ťažkom období im ponúkame všetku možnú podporu.“

Ďalší vražedný útok žraloka:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Ide o druhý smrteľný útok žraloka v priebehu niekoľkých dní. V nedeľu zomrela 26-ročná žena v Mexiku, keď plávala so svojou dcérou na plošinu v mori pri Melaque. Žralok jej pohrýzol nohu, keď pomáhala svojej dcére nastúpiť na plť. Zomrela na veľkú stratu krvi.

Útoky žralokov na Bahamách sú skutočne zriedkavé, no podľa CBS bolo v posledných mesiacoch zaznamenaných niekoľko útokov. Nemecká turistka zmizla po útoku v novembri. V júni museli potápačke po útoku amputovať nohu.

Viac o téme: SmrťBahamyútok žraloka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu