Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bývalý prezident Trump oznámil, že dnes nebude vypovedať pred súdom v New Yorku

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Yuki Iwamura)

WASHINGTON - Bývalý prezident USA Donald Trump v nedeľu uviedol, že v pondelok nebude vypovedať pred súdom v New Yorku v procese, v ktorom spolu s ďalšími osobami čelí obvineniam, že nadhodnotil majetok svojej rodinnej firmy, aby získal lepšie podmienky na pôžičky a poistné krytie. Správu sme prevzali z agentúry Reuters a AFP.

Trump v príspevku na sociálnej sieti svoje rozhodnutie odôvodnil tým, že v tomto procese už pred súdom vypovedal a "nemá viac čo povedať okrem toho, že ide o úplný zásah do volieb". Exprezident sa počas novembrovej výpovede pred súdom v New Yorku často vyhýbal priamym odpovediam a väčšinu času sa sťažoval na nespravodlivé zaobchádzanie, pripomína Reuters.

Obvinenia z nadhodnocovania majetku rodinnej firmy

Trump a jeho dvaja najstarší synovia, Donald Jr. a Eric, ako aj ďalší riadiaci pracovníci spoločnosti Trump Organization sú obvinení z toho, že nadhodnocovali hodnotu majetku rodinnej firmy o miliardy dolárov. Bývalému americkému prezidentovi ani jeho synom nehrozí v prípade uznania viny väzenie. Čelia však pokute 250 miliónov dolárov a odvolaniu z manažmentu rodinnej firmy v New Yorku. Tento súdny proces je jedným z niekoľkých, ktorým Trump čelí v čase ďalšej kandidatúry na prezidenta Spojených štátov. Aj napriek tomu je však podľa prieskumov favoritom na zisk nominácie Republikánskej strany pre budúcoročné prezidentské voľby.

Viac o téme: VypovedanieSúd New YorkDonald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu