Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Šokujúci nález tesne vedľa školy: Vojaci objavili obrovský sklad zbraní, ktorý evidentne patril teroristom!

Izraelskí vojaci objavili obrovský sklad zbraní Hamasu.
Izraelskí vojaci objavili obrovský sklad zbraní Hamasu. (Zdroj: IDF)

GAZA - Izraelská armáda tvrdí, že na severe pásma Gazy objavila obrovský sklad zbraní Hamasu v blízkosti školy a nemocnice. Pre Izrael je nález dôkazom toho, že teroristická skupina úmyselne využívala civilné obyvateľstvo ako ľudské štíty.

V sklade zbraní sa nachádzali desiatky protitankových striel, desiatky výbušných zariadení, rakiet dlhšieho doletu, desiatky granátov a bezpilotných lietadiel, uviedla v stredu armáda. Išlo o „jednu z najväčších skrýši zbraní“, ktoré boli doteraz objavené v pásme Gazy.

Hamas naďalej využíva civilnú infraštruktúru ako teroristické centrum. (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

Teroristická štruktúra v srdci civilného obyvateľstva

Zbrane si vojaci zobrali, niektoré bližšie preskúmali, iné zlikvidovali na mieste. "Celá teroristická infraštruktúra sa nachádzala hneď vedľa obytných budov v srdci civilného obyvateľstva," uviedol hovorca armády. "Toto je ďalší dôkaz cynického využívania obyvateľov Gazy zo strany teroristickej organizácie Hamas ako ľudských štítov."

Izraelské jednotky naďalej nachádzajú zbrane, tunelové šachty, výbušniny a vojenskú infraštruktúru, uviedla armáda. Podľa správy vo Wall Street Journal sa Izrael pripravuje zaplaviť tunely používané Hamasom v pásme Gazy.

Mesto Chán Júnis obklopené armádou

Izraelská armáda medzitým tvrdí, že teraz obkľúčila Chán Júnis, najväčšie mesto na juhu pásma Gazy. Vraj sa tam v stredu večer podarilo prelomiť obranu Hamasu.

Vojaci podnikli útoky proti centrálnym pozíciám teroristov a teraz postupujú hlbšie do mesta, kde sa nachádza aj dom vodcu islamistického Hamasu v Gaze Jahjá Sinvára. Toto bolo obkľúčené. Sinvárovi sa podarilo utiecť, „ale je len otázkou času, kedy ho nájdeme,“ povedal premiér Benjamin Netanjahu.

Viac o téme: Sklad zbraníIzraelHamasPásmo Gazy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu