Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Španielske úrady zatkli deväť osôb a zaistili viac než dve tony kokaínu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

MADRID - Španielska Občianska garda v piatok oznámila, že zatkla deväť osôb podozrivých z členstva v sieti, ktorá pašovala kokaín z Kolumbie. Takisto zaistila viac než dve tony tejto drogy.

Policajná operácia sa uskutočnila na viacerých miestach v španielskom autonómnom spoločenstve Galícia na severozápade krajiny. Zúčastnil sa na nej aj Europol a príslušníci amerického protidrogového úradu DEA.Úrady zadržali deväť španielskych občanov, ktorí sú údajne členmi zločineckej skupiny Piturros. Tá je podľa Občianskej gardy od 80. rokov minulého storočia spojená s pašovaním drog v Galícii i v susediacej oblasti Moncao na severe Portugalska.

Vyšetrovanie sa začalo vo februári tohto roka a podarilo sa počas neho zaistiť viac než dve tony kokaínu ukrytého na lodiach či v nehnuteľnostiach na portugalskom pobreží. Sieť mala podľa gardy spojenie priamo s hlavnými kolumbijskými distribútormi kokaínu.Galícia je jednou z hlavných vstupných brán kokaínu do Európy, pripomína AFP. Španielska polícia 12. decembra hlásila v prístave Vigo zaistenie 7,5 tony kokaínu z Kolumbie pašovaného albánskou mafiou.

Viac o téme: ŠpanielskoKolumbiaZatknutieKokaín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu